Насловна / Вести / Београд: 5 пута веће казне за бахате возаче – ево и које

Београд: 5 пута веће казне за бахате возаче – ево и које

На седници Скупштине града Београда је усвојена измена одлуке о комуналном реду која ће омогућити да бахати возачи плаћају пет пута већу казну него до сада.

Према тој измени, возачи који се паркирају на трамвајским шинама, пешачком прелазу, у парковима и пешачким зонама плаћаће казну од 25.000 динара.

Осим тога, одборници су усвојили и неколико предлога урбанистичких планова, међу којима су и план за „Парк пријатељства“ на Ушћу, којим ће се регулисати сви садржаји који ће се налазити у том парку, план за тунел који ће повезивати савску и дунавску падину, као и план који се односи на изградњу постројења за прераду отпадних вода у Великом селу.

Такође, усвојене су и измене и допуне одлуке о снадбевању топлотном енергијом које предвиђају да се, у случају температура нижих од 12 степени и уколико није у току ремонт, грејање може укључити и после 3. маја.

Градски одборници су на данашњој седници усвојили и предлоге решења о разрешењу и именовању директора и в. д. директора неколико предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, а за новог директора Београдског драмског позоришта именован је Југ Радивојевић.

Б92

Актуелно

Протест „1 ОД 5 МИЛИОНА“ у Београду

Протестна шетња „Сви као један – 1 од 5 милиона“, 24. по реду, почела је …

Војни станари хотела Бристол ступили у штрајк глађу

Станари хотела Бристол, у коме живи још 11 породица војних лица, ступили су данас у …

Један коментар

  1. Ајде баш да видим, где ће те уметнути Бабића , са овим законима о бахатим возачима? Или можда њега неда Вучић, није га било на телевизији од саобраћајне несреће којом је угашен живот мајке троје деце…..
    „Осећајан“преседник, верује да је кажњен довољно…………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *