fbpx

Београд: Напредни лопови се спремају да наплаћују улаз на Калемегдан

0
(0)

Могуће је да ће се у некој од наредних година наплаћивати улаз на Горњи град Kалемегданске тврђаве, рекла је градски секретар за културу Ивона Јевтић. Јевтићева је истакла да би могло да се догоди у “наредних годину, две”.

Градска секретарка је напоменула да се у том случају неће наплаћивати улаз на цео Kалемегдан, већ само на Горњи град, што ће, како каже, предузећу “Kалемегданска тврђава” донети већа средства.

Kако је навела, о томе је разговарала с дирекетором ЈП “Београдска тврђава” Петром Андријашевићем, а одлуку о томе тек треба да донесе Управни одбор ЈП “Београдска тврђава” који чине пет чланова и председник.

Тврђава и парк Kалемегдан представљају један од најважнијих симбола Београда, а у Горњем граду налази се више културно-историјских споменика попут Римског бунара, Сахат куле и Победника.

Београдска тврђава подигнута је почетком 1. века као палисад са земљаним бедемима, да би се током векова развила у римски каструм, византијски кастел и средњевековну утврђено престоницу Српске деспотовине, да би на крају била аустријско и османлијско артиљеријско утврђење.

Н1 СРБИЈА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нови Сад: Вучевићев саветник гради насеље од 40 милиона евра

4.3 (6) Поред Телепске долине, Нови Сад ускоро добија још један комплекс луксузних стамбених зграда …

Београд: Градски аутобус турске проиводње на окретници на Миљаковцу изненада добио неконтролисано убрзање, ударио у дрво и покосио жену, повређен и возач

5 (2) Очевидац саобраћајне незгоде која се догодила нешто пре 12 сати на окретници аутобуса …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *