Београд: Напредни лопови се спремају да наплаћују улаз на Калемегдан

0
(0)

Могуће је да ће се у некој од наредних година наплаћивати улаз на Горњи град Kалемегданске тврђаве, рекла је градски секретар за културу Ивона Јевтић. Јевтићева је истакла да би могло да се догоди у “наредних годину, две”.

Градска секретарка је напоменула да се у том случају неће наплаћивати улаз на цео Kалемегдан, већ само на Горњи град, што ће, како каже, предузећу “Kалемегданска тврђава” донети већа средства.

Kако је навела, о томе је разговарала с дирекетором ЈП “Београдска тврђава” Петром Андријашевићем, а одлуку о томе тек треба да донесе Управни одбор ЈП “Београдска тврђава” који чине пет чланова и председник.

Тврђава и парк Kалемегдан представљају један од најважнијих симбола Београда, а у Горњем граду налази се више културно-историјских споменика попут Римског бунара, Сахат куле и Победника.

Београдска тврђава подигнута је почетком 1. века као палисад са земљаним бедемима, да би се током векова развила у римски каструм, византијски кастел и средњевековну утврђено престоницу Српске деспотовине, да би на крају била аустријско и османлијско артиљеријско утврђење.

Н1 СРБИЈА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Град Београд запошљава додатних 150 комуналних пандура да јуре бабе по пијаци

5 (1) Начелник комуналне полиције Иван Дивац изјавио је данас да је објављен конкурс за …

Црна 2020. година за српску демократију

5 (1) Скупштина без опозиције, Влада под контролом председника, правосуђе под утицајем власти, институције које …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend