БЕОГРАЂАНИ блокирали улаз на градилиште у блоку 37, народ сит Весићевих лажи (видео)

Становници Блока 37 јутрос су блокирали улаз у градилиште где поново радове изводи компанија Дурст. Грађани најављују да ће остати на протесту цео дан и да чекају да им се обрати заменик градоначелника Горан Весић који је недавно изјавио да је у питању “зграда монструм”. Из тима “Kрени- промени” саопштили су претходно и да је камион кренуо на грађане који телима блокирају улаз, као и да им се прети.

Представник станара Предраг Јовановић рекао је за Н1 да су се још пре 10 дана званично обратили граду са молбом да их приме и да су им обећали да се наћи решење, међутим – из града се нико није јавио и јутрос су се само појавиле машине и кренуле да раде.

Александар Ангеловски, такође представник грађана у протесту, додаје да су јутрос сви очекивали повољно решење пошто су већ 15 дана у току грађански протести. „Уместо да буде коначно решење јутрос у пола шест упаљене су машине. Грађани су изашли спонтано, стали телима да блокирају радове док се не нађе трајно решење, а трајно решење за нас је обустава радова и да се инвеститору нађе друга локација, јер је за нас ово непримеран објекат а и Горан Весић рекао је да по садашњим условима он не био могао да се гради“.

Ангеловски најављује да ће грађани остати на протесту и ако треба 100 дана, по сменама и додаје да у блоку живи 6.500 грађана, који су незавдовољни овом градњом.

„Радници су нам јутрос рекли да им је напређено да раде, ми смо спонтано изашли и смењиваћемо се цео дан“, каже.

Јовановић за 19 сати најављује веће окупљање грађана.

„У наредним данима сигурно бићемо ту. Чекамо г-дина Весића који је сам назвао да је ова зграда монструм и од сутра ћемо да дежурамо у згради Скупштине и мораће неко да нас прими“, рекао је Ангеловски.

Тим „Kрени промени“ саопштио је претходно да је, и поред обећања заменика градоначелника да ће се радови на изградњи новог стамбеног блока обуставити док се не пронађе решење између станара Блока 37, инвеститора и града, договор данас прекршен.

„Јутрос у 6:30 мимо договора инвеститор је почео са радовима. Становници Блока су блокирали улаз у градилиште, али им се тренутно прети. Kамион је кренуо на грађане који телима блокирају улаз“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је за два сата више од 4.000 људи потписало онлине петицију против радова а да је укупно онлине и уживо петицију потписало више од 10.000 грађана.

„Вечерас у 19х грађани из Блока 37 наставиће спонтано окупљање. Kрени – Промени подржава спонтано окупљање станара и позива све грађане Београда да их подржимо и вечерас у 19х“, наводи се у саопштењу.

Kомпанија Дурст Девелопмент саопштила је претходно да је од раних јутарњих сати наставила радове на градилишту у Улици Милутина Миланковића, у Блоку 37 на Новом Београду.

„Радови су били привремено обустављени како би се јавност и заједница станара из суседних зграда упознала са пројектом и како би се предочила сва документација, која је у законским оквирима, будући да су у претходном периоду изношене неистине у јавности како градња ‘није легална’, као и да се пословни комплекс гради на ’10 метара од суседне зграде’, те да ‘неће бити паркинга, ваздуха, сунца’ итд“, наводи се у саопштењу компаније.

Извор: Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Од 1. јануара већи порез на имовину?! Београд подељен у 14 зона

Од 1. јануара већи порез на имовину?! Београд подељен у 14 зона

Остало је још неколико дана до 30. новембра када би општине требало да објаве своје …

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Окупљени на протесту „Ми знамо да земљу не дамо, а ви?“ стигли су до зграде …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *