Србија

Београдски метро – шест милијарди евра без иједне јавне набавке

Иако се Предлог закона о метроу и градској железници бави углавном техничким питањима, из акта који је упућен пре пар дана у скупштинску процедуру јасно је да јавних набавки у том огромном послу изградње неће бити, као и да је отворена могућност да оснивач неком другом правном субјекту повери организацију рада тог вида превоза путника.

Највећи део текста предложеног закона посвећен је питањима инфраструктуре, функцијама инфраструктурних подсистема, безбедносног појаса, процедура у случају несрећа и разним дозволама.

Највише података заправо се добија из образложења у коме се наводи, између осталог и да изградња метроа у Београду има за циљ смањење гужви у саобраћају, убрзани „развој делова града са потенцијалом за изградњу великог броја стамбених и пословних јединица“, као и да то „у највећој мери може да утиче на уздизање Града Београда на ниво високог ранга међу метрополитенским градовима и престоницама централне, источне и југоисточне Европе“.

Из образложења се види да је процењена вредност пројекта око шест милијарди евра, а тврди се и да сваки уложени динар, укључујући и капиталне трошкове, доноси акумулацију од 1,3 до 2,8 динара чиме се остварује шира економска корист. Такође у образложењу, дате су и трасе две планиране линије – прва ће повезивати Железник и Миријево а друга Миријево и Земун.

Милан Ковачевић, економиста и консултант за инвестиције, каже за Данас да је непоштовање закона већ постала пракса наших власти које сматрају да их они не обавезују и да увек имају могућност све да регулишу посебним законима.

– То је штета, јер из тога произилази изостанак конкуренције и могућности да се неко укључи под повољнијим условима а остаје и много више простора за корупцију. Ако неко добије посао без икакве конкуренције, онда то отвара простор и да део зараде са неким подели. Што се тиче могућности да неко други управља метроом, прерано је да се таква одредба нађе у закону јер се њоме задире у организацију превоза која се не би смела на тај начин регулисати. У већини земаља метро је засебно предузеће које има инфраструктуру, возила и приходе. То је и најбољи начин. Међутим, овде се очигледно хтело наставити са досадашњом праксом београдског јавног превоза, где наплату врши посебна фирма а и бројним линијама не вози градско саобраћајно предузеће. То је такође простор за корупцију, а истовремено смањује могућност планирања и најбољег коришћења ресурса. Штета што је то ушло и у закон о метроу – каже Ковачевић.

Према речима Немање Ненадића из Транспарентности Србија, овај закон није предложен у складу са процедуром, што је видљиво из образложења, јер очигледно није спроведена јавна расправа која је на основу Закона о јавној управи и Пословника Владе обавезна за апсолутно сваки закон.

– Мој главни утисак је да се закон ради како би се правно покрила питања која су већ договорена са одабраним партнерима из Кине и Француске. То је његова сврха, да нечему већ уговореном да правни оквир, уместо да се ствари одвијају обрнутим путем, да се прво донесе закон и на основу њега закључују уговори. На то нам посебно указује део из образложења у коме предлагач каже да је овај закон потребно што пре усвојити како би се убрзала реализација пројекта „и тиме би Република Србија била у ситуацији да плаћа мање накнаде банкама на неискоришћена средства из кредита“. Другим речима, министарство и Влада нам овде кажу да су се они већ договорили, ушли у посао па сада треба хитно да се усвоји закон како посао не би трпео штету. То су, значи, главни мотиви – каже Ненадић и додаје да ни досад није било препрека да Србија уреди материју метроа кад је већ он, у неком зачетку, функционисао у Београду деценијама.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!