fbpx

Бивши шеф руских обавештајаца: НАТО је нападом на СРЈ показао нови концепт ратовања (видео)

0
(0)

Генерал пуковник и бивши шеф Војне обавештајне службе (ГРУ) Фјодор Ладигин изјавио је да је НАТО предвођен САД нападом на СР Југославију у пракси извео нови стратешки концепт ратовања применом најмодерније војне технике, како би се принудила капитулација како у политичком, тако и у економском смислу.

Иако је војна агресија НАТО-а уследила пре 20 година, Ладигин је рекао да је агресија покренута много раније, још почетком 90-их година прошлог века, а управо је Југославија била прва земља чије су границе и државност уништене након усвајања Хелсиншког договора.

„Пре војне агресије била је примењена технологија обојених револуција на тлу југоисточне Европе, са циљем демонтаже граница и државности. Фактички пре 30 година је покренут рат другим средствима, који се данас назива хибридним ратом“, истакао је Ладигин и додао да су аутори овог концепта отворено занемарили сва правила међународног права.

Тада су покренути концепти антисрпског расположења који су пласирани унутар бивших република СФРЈ, што је довело до раста тензија, мржње према српском народу, док је у страним медијима Србија сатанизована.

Ладигин се овсврнуо и на то да ли је НАТО успео да постигне циљеве војне агресије, будући да је главни циљ те операције био разоружавање српске војске, оценивши да су највећим делом страдали цивили, а да је борбена готовост српске војске смањена за тих 78 дана за свега неколико процената.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Турска блокира план НАТО за заштиту од Русије Пољске и балтичких државица

0 (0) ТУРСКА је одбила да подржи план НАТО за заштиту пољске и три прибалтичке …

„НАТО се распада и то дочекујем широм раширених руку“

0 (0) Немачки парламентарац Александер Ној сагласио се са изјавом председника Макрона о кризи НАТО …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *