Бивши Трампов саветник оснива у Европи фонд који ће конкурисати Сорошевим

* Стивен БЕНОН је био стратешки политичка саветник Доналда Трампа, а сада воје амбиције не крије: „Десни популистички национализам — то је оно што ће се ширити и јачати. То је оно што ће освојити власт и владати. Вратиће се националне државе са својим идентитетима и границама“

БИВШИ главни саветник Доналда Трампа за стратешка питања – Стивен Бенон – објавио је да ће у Европи основати невладину организацију која ће на Сратом континенту подржавати „популистичке покрете десне оријентације“.

Како је објавило интернет-издање Daily Beast, фонд ће се звати The Movement (Покрет), а бавиће се давањем савета десним покретима из области пропаганде и обезбеђивати им резултате научних истраживања која им могу бити од интереса.

Бенон не крије да намерава не само да конкурише Џорџу Сорошу, него и да свој фонд учини утицајнијим од његових.

Можда је још значајнија Бенонова чисто политичка амбиција. Јер, он такође планира формирање десне „супергрупе“ у Европском парламенту која ће бити у стању да озбиљно утиче на политичке роцесе у ЕУ. А и у појединачним државама-чланицама.

„Десни популистички национализам — то је оно што ће се ширити и јачати. То је оно што ће освојити власт и владати. Вратиће се националне државе са својим идентитетима и границама“ – открио је Бенон.

Бенон се протеклих месеци консултовао са представницима десних покрета. Поред осталих: са енглеским политичарем Најџелом Фараџом, мађарским премијером Виктором Орбаном, француским Националним удружењем Марин Ле Пен и са више политичара у Пољској.

Мађарски парламент је претходних дана усвојио пакет закона под називом „Stop Soroš“ којјим је ограничио деловање НВО и криминализовао помагање мигрантима. Европска комисија је због тога покренула процедуру увођења санкција Будимпешти.

Факти

Актуелно

Ле Пенова ипак уз Бенона

МАРИН ле Пен је ипак пружила подршку идеји Стива Бенона, бившег саветника америчког председника Трампа, …

Десница се ујединила: Шведска добија новог премијера

Коалиција десног центра ујединила се с екстремном десницом у Шведској и данас изгласала неповерење социјалдемократском …

Један коментар

  1. e luda coveka, para nema a oce savete deliti i misli da ce ga neko slusati. – moj komsija u usaid-u sluzio i debele pare zaradio, kucerinu nacinio i mnoga kola promenio al na zenu zaboravio, (al i tu se volonteri nadju). – zaobidjide nas, sedi bre na rancu i krave pas. – a ako bas a lovu imas svrati i kod nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons