Насловна / Свет / Европа / Бивши Трампов саветник оснива у Европи фонд који ће конкурисати Сорошевим

Бивши Трампов саветник оснива у Европи фонд који ће конкурисати Сорошевим

* Стивен БЕНОН је био стратешки политичка саветник Доналда Трампа, а сада воје амбиције не крије: „Десни популистички национализам — то је оно што ће се ширити и јачати. То је оно што ће освојити власт и владати. Вратиће се националне државе са својим идентитетима и границама“

БИВШИ главни саветник Доналда Трампа за стратешка питања – Стивен Бенон – објавио је да ће у Европи основати невладину организацију која ће на Сратом континенту подржавати „популистичке покрете десне оријентације“.

Како је објавило интернет-издање Daily Beast, фонд ће се звати The Movement (Покрет), а бавиће се давањем савета десним покретима из области пропаганде и обезбеђивати им резултате научних истраживања која им могу бити од интереса.

Бенон не крије да намерава не само да конкурише Џорџу Сорошу, него и да свој фонд учини утицајнијим од његових.

Можда је још значајнија Бенонова чисто политичка амбиција. Јер, он такође планира формирање десне „супергрупе“ у Европском парламенту која ће бити у стању да озбиљно утиче на политичке роцесе у ЕУ. А и у појединачним државама-чланицама.

„Десни популистички национализам — то је оно што ће се ширити и јачати. То је оно што ће освојити власт и владати. Вратиће се националне државе са својим идентитетима и границама“ – открио је Бенон.

Бенон се протеклих месеци консултовао са представницима десних покрета. Поред осталих: са енглеским политичарем Најџелом Фараџом, мађарским премијером Виктором Орбаном, француским Националним удружењем Марин Ле Пен и са више политичара у Пољској.

Мађарски парламент је претходних дана усвојио пакет закона под називом „Stop Soroš“ којјим је ограничио деловање НВО и криминализовао помагање мигрантима. Европска комисија је због тога покренула процедуру увођења санкција Будимпешти.

Факти

Актуелно

Европски парламент пред жестоком идеолошком прекомпозицијом

БЕРЛИН – Према истраживању које је спровела Фондација Конрад Аденауер (КАС), Европска народна партија и …

Ле Пенова ипак уз Бенона

МАРИН ле Пен је ипак пружила подршку идеји Стива Бенона, бившег саветника америчког председника Трампа, …

Један коментар

  1. e luda coveka, para nema a oce savete deliti i misli da ce ga neko slusati. – moj komsija u usaid-u sluzio i debele pare zaradio, kucerinu nacinio i mnoga kola promenio al na zenu zaboravio, (al i tu se volonteri nadju). – zaobidjide nas, sedi bre na rancu i krave pas. – a ako bas a lovu imas svrati i kod nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons