Ближе се избори: Ископавање гласова у Београду

0
(0)

Шири центар главног града Србије ових дана је претворен у велико градилиште. Тешке машине и радници „Београд пута“ уклањају асфалт и мењају шине у неколико прометних улица и булевара, а почела је и реконструкција Бранковог моста који спаја стари и нови део Београда, па су саобраћајне гужве за житеље престонице постале свакодневна појава, пише Радио Слободна Европа.

Док градски челници позивају на стрпљење, грађани се сналазе како знају, а део јавности ове велике капиталне радове доводи у везу са београдским изборима који треба да буду одржани идуће године. Тешке машине које разбијају асфалт немогуће је избећи ако се ових дана затекнете на Тргу Славија или одатле пођете Булеваром ослобођења ка Аутокоманди.

На привременом аутобуском стајалишту, које се налази директно на улици, преко пута Храма светог Саве и у близини неколико лекарских клиника, Београђанка Ивана Јовановић рекла је за РСЕ:

„Грозно је. Линију којом идем често искључују, не долази на време, па касним на терапију. Сваки дан долазим овде на терапију и сваки дан је хаос. Мука ми је што морам да долазим, али шта да радим“.

Она сматра да су ове поправке морале бити боље организоване:

„Све је то лепо, али нису морали да оптерете цео град, па сад људи не могу да функционишу нормално. Могло је то да се изорганизује у другачијем временском периоду, а не овако“.

Због реконструкције Булевара ослобођења, смањен је број коловозних трака, па је саобраћај у време дневног шпица успорен. Ситуацију додатно отежава и то што се истовремено врше радови на реконструкцији Трга Славија, па је и кружни ток на том месту затворен.

Осим на овом потезу, радови су у току и у такође прометној Рузвелтовој улици, у Македонској, то јест на Платоу Милана Младеновића, а половином августа почела је реконструкција десне стране Бранковог моста, који спаја старобеоградску и новобеоградску обалу Саве.

Део јавности је мишљења да је управо овај временски тајминг изабран како би ишао на руку актуленој градској власти.

„Очигледно да се ради само због предстојећих избора у Београду“, сматра познати радио и телевизијски водитељ Игор Бракус, алудирајући на београдске изборе који би требало да буду одржани најкасније до 23. марта 2018. године.

„Нисам приметио да је ико ишта радио у Београду претходних година, осим ако не рачунамо ону фантомску кулу, мислим на Београд на води. Волео бих да се јавно изађе са тим ко је наредио да се симултано раде све ове улице по граду и због чега то није могло да се уради раније и да се заврши до почетка школе, а не практично да почне све ово да се разрушава кад деца треба да крену у школу и кад крећу оне најгоре гужве у Београду“, каже Бракус.

Славија и Булевар ослобођења требало би да буду завршени до почетка наредне године, а Рузвелтова улица и Бранков мост током јесени, тврде надлежни.

Радови се финансирају из кредита Европске банке за обнову и развој, а њихова цена износи 24 милиона евра. За то време, кампања за београдске изборе још увек није почела. Барем не, званично.

РСЕ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Почео велики протест предузетника, очекујте гужве у центру Београда

5 (6) Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ најавило је за данас у 15 часова …

У среду поново протест привредника и предузетника испред Министарства финансија у Београду

5 (1) Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ најављује нови протест и позива све домаће …

Један коментар

  1. Pravo pitanje je zbog čega to nisu mogli da bolje organizuju. Od kada su zahvaljujući svojim lažima (pre svega u vezi Bus Plusa koji više ne pominju) uzurpirali vlast u prestonici, pripadnici sekte SpremniNaSve nisu apsoluno ništa radili za dobrobit građana već su samo ulazili u šeme. Toliko skandala koliko su oni napravili nisu imali svi prethodni gradonačelnici zajedno pa se zbog ulične rasvete zaboravilo na 24 stana, zbog fontane se zaboravilo na Obilićev venac, od terora komunalne policije se zaboravilo na Bus Plus koji je Srpskoj Nepismenoj Stranci bio vodeća tema u predizbornoj kampanji. Od rušenja u Savamali u izbornoj noći se zaboravilo na Kosančićev venac i vilu u Francuskoj ulici. Da kažemo da se i zaboravi na sve ovo, ali Beograd ostaje bez ogromnog zamljišta uz desnu obalu Save i bez milijardi evra datih na raščišćavavnje tog zemljišta!? Beograd ostaje sa ulicama na koima nikada nije bilo više rupa, sa gradskim arhitektom bez ikakvog CV Folićem i sa Goranom Vesićem kao gradskim menadžerom da upotpuni utisak jedne urnebesne epizode Alan Forda. Samo, meni nije smešno kada neko otima od siromašnih da bi dao bogatima jer sam među siromašnima i ja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend