Блокиран рачун Новог Сада!

0
(0)

Рачун Града Новог Сада је блокиран и том граду неће бити пребачен ни динар из државног буџета док Предшколска установа „Радосно детињство“ не измири дуговања према добављачима, одлучило је Министарство финансија Србије, а преносе новосадски медији.

Та установа пробила је рок од 60 дана за плаћање обавеза добављачима, због чега су дугови нарасли на 700 милиона динара, а градска власт у Новом Саду је одбила да их измири из свог буџета.

По писању медија, Министарство финансија тражи стого поштовање Закона о роковима измирења новчаних обавеза, па је због пробијања последњих рокова донело одлуку да блокира трансфере новца Новом Саду. Шта та одлука значи за финансирање града најбоље илуструје чињеница да половина градског буџета, чак 11 милијарди, стиже из државног буџета. У току једног месеца, на рачун Новог Сада из Београда легне више од 900 милиона динара.

Новца у градској каси још има, али се проблеми очекују већ за десетак дана.

Да би спречили последице, новосадски челници су тражили да се обустави пребацивање новца градским предузећима. То значи да ће радници „Градског зеленила“, „Стана“ и „Спенса“, који добијају градске субвенције, остати без плата до решења проблема. Колико проблема ће имати остали Новосађани зависиће од тога колико дуго ће рачун града бити у блокади, наводе медији.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Банка у Новом Саду покрала 500,000 евра штедишама

3.7 (3) Директор филијале једне банке у Новом Саду осуђен је на четири и по …

Новаковић: Нови Сад трпи огромну штету концесијом за гараже, још један Вучевићев коруптивни подухват

5 (2) У понедељак, 8. јуна, пред одборницима новосадске скупштине наћи ће се и предлог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *