Бојкот опозиције у Скупштини Београда

0
(0)

Опозициони одборници у Скупштини Београда бојкотовали су данашњу седницу у складу са Споразумом са народом у којем су се обавезали да ће напустити републички и локалне парламенте и најавили да ће од сада директно разговарати са грађанима. Председник Скупштине Града Никола Никодијевић их позива да се врате. Седница је одложена за 4. март.

Власт спремна – у сали. Највећи део опозиције у бојкот – испред зграде парламента. Власт припремила ребаланс буџета, у намери да се задужи 35 милиона евра и купи између 210 и 230 аутобуса за градски превоз.

„Задуживање града када вратите старе дугове је потпуно нормално. Узећемо кредит од комерцијалних банака, тај кредит тек треба да буде узет, па не зна се под којим условима ће бити узет“, казао је заменик градоначелника Горан Весић.

Представници опозиције је испред Градске управе развили транспарент са протеста на којем пише „Један од пет милиона“ и најавили да неће улазити у зграду.

Заменик председника одборничке групе Савеза за Србију и потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је да се опозиција жестоко борила у Скупштини града и најавио да ће се против система борити још жешће.

„Сматрамо да је важније бити са својим народом на улици, него у сали са онима који виде Београд искључиво као плен и који га мрзе“, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, разматрање ребаланса буџета на данашњој седници је срамота, јер се догађа у фебруару и додао да је више новца за Градско саобраћајно предузеће (ГСП) само повод за ово разматрање.

„Нису знали у децембру, кад су писали буџет, да нема аутобуса. Требало је да падне снег и да грађани гурају аутобусе, да би власт схватилада смо исправно упозоравали да је погрешном политиком ГСП девастиран“, рекао је Јовановић.

Одборник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић казао је да ће представници Српске напредне странке у „срамотној седници“ морати да учествују сами, јер ће опозициони одборници бојкотовати све наредне седнице градског парламента.

„ПСГ је приступио Асоцијацији слободних одборника и учествовао у њеном формирању. Циљ те асоцијације је да се једном за сва времена отклони препрека између грађана и опозиционих одборника“, рекао је Грбовић.

Никодијевић је опозиционе одборнике, који су најавили бојкот седница, позвао да се врате у одборничке клупе.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке Александар Мирковић позвао је, како је рекао, „део опозиције који своју политику воде на улици, а не у скупштинској сали“, да се прикључе седници у понедељак 4. марта. „Имају седам дана добро да размисле и схвате да бојкотом и неприсуствовањем седници крше не само правила, већ ниподаштавају све грађане Београда“, изјавио је Мирковић.

„Уколико се ни следећи пут не појаве на седници свима нама ће ставити до знања да им није стало да грађани имају бољи и лепши Београд“, додао је Мирковић.

Седница одложена због кашњења материјала
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић донео је одлуку да се данашња седница парламента одложи за 4. март, јер материјал за расправу о ребалансу буџета није на време достављен свим одборницима.

Он је после краћих консултација са председницима одборничких група донео одлуку о одлагању седнице.

Никодијевић је новинарима рекао да се десила техничка грешка, да је заказао седницу прошлог понедељка, али је ребаланс буџета морао да иде на дораду, због чега је одборницима достављен у среду, што је два дана краће него што предвиђа Пословник. Он је истакао да апсолутно схвата примедбу коју су упутили посланици одборничке групе Александар Шапић, указујући на процедуру.

Бета, Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Град Београд запошљава додатних 150 комуналних пандура да јуре бабе по пијаци

5 (1) Начелник комуналне полиције Иван Дивац изјавио је данас да је објављен конкурс за …

Београд: Комунални инспектори пребили момке који су радили свој посао

4.9 (21) „Претукли су ме комунални инспектори, јер сам им тражио да помере свој џип …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend