fbpx
Насловна / Наука и Технологија / Бојкот Твитера због цензуре
Бојкот Твитера због цензуре 1

Бојкот Твитера због цензуре

Објава друштвене мреже „Твитер“ да ће убудуће блокирати поруке у појединим земљама уколико на то буде законски приморана наишла је на осуде корисника и позиве на бојкот овог сервиса.

Поједини корисници организовали су онлајн протест и почели да преко нових налога шире позиве на бојкот мреже у наредна 24 часа.

 „Твитер“ је објавио да сада може да блокира поруке из појединачних земаља и оценио то као унапређење свог сервиса. До сада је приликом брисања одређене поруке она нестајала у читавом свету.

 Према новим правилима, уколико порука крши закон одређене земље, она се брише само у тој држави, док у осталим остаје видљива.

 Медијска организација Репортери без граница изразила је подршку бојкоту у протестном писму које је послала оснивачу „Твитера“ Џеку Дорсију.

 Позив на бојкот није наишао на добар пријем код свих. Међународна сајбер-активистичка група „Анонимни“ објавила је да се неће укључити у акцију, пошто сматра да ширење информација има кључан значај.

 „Твитер“ је саопштио да ће објавити ионформацију о брисању поруке сваки пут када се то догоди, као и да ће објавити захтјеве влада, компанија и појединаца за брисањем порука.

 „Ово је добра ствар за слободу изражавања, транспарентност и одговорност. Ова промјена односи се на задржавање садржаја када год то можемо и есктремну транспарентност према свету у ситуацијама када то не можемо“, саопштио је Александер Мекгиливирај из „Твитеровог“ генералног савета.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народе не брини ништа, Вучић ће вам обезбедити опозицију за који ћете гласати! 11

Народе не брини ништа, Вучић ће вам обезбедити опозицију за који ћете гласати!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да округли сто власти и опозиције о изборним …

Бојкот избора као средство ослобађања земље и народа од лудака 12

Бојкот избора као средство ослобађања земље и народа од лудака

Странке опозиције, бар њихова већина, најављује бојкот избора, јер не желе да под неравноправним условима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *