БОЈKОТ УСПЕО У Трговишту дупло мања излазност!

4.5
(18)

Мештани Трговишта у недељу су бирали чланове Савета месних заједница. Листу је поднела само Српска напредна странка у свих пет месних заједница, а уместо очекиваног успеха и велике излазности, на биралишта су изашли само они који су морали, односно били уцењени.

За Месну заједницу Ново село уписано је 300 бирача, а излазност је била 54 одсто, у Шајинцима од 249 бирача изашло је 44 одсто. На бирачким местима у Трговишту уписано је 2590 бирача, а изашло је такође 44 одсто. Највећа излазност била је у месној заједници Доњи Стајевац, где је од 603 уписана бирача на изборе изађшао проценат од 60,5 одсто, а у Радовници која је бројала 834 бирача са правом гласа, на изборе је изашло 48,6 одсто гласача.

Иначе, вреди подсетити да је излазност у Трговишту била око 80 одсто, а на изборима које је опозиција бојкотовала изашло је упола мање бирача, што је довољан показатељ успеха свих који су заговарали бојкот избора.

– Очекивали су велику излазност, али је бојкот допринео томе да људи не изађу у великој мери. Некада су славили када победе на изборима, изведу трубаче на улице, буде весеље, али су у недељу увече утихнули видевши да немају подршку народа какво учекују и да су доживели дебакл. Сама чињеница да се у јавности представљају афере и локалних и државних функционера доста утиче на свест људи – истакао је Неша Маринковић, симпатизер опозиције из Трговишта, који је на изборе изашао како би указао јавности на диктатуру која влада у Трговишту и да су грађани на листићу могли да заокруже само једног кандидата, који је, наравно, из редова Српске напредне странке. Дописао је своје име уз напомену – БОЈKОТ!

– О пријавама кандидатуре ништа се није знало до истека рока. Тек када је рок истекао, сазнало се да је предата само једна листа СНС-а и да се нико други није пријавио. Затим су уследили позиви за гласање. Савез за Србију је одлучио да бојкотује, а ја сам такође за бојкот, али сам изашао из протеста, да бих скренуо пажњу јавности да људи виде шта се све ради. Локални шерифи су овде бог и батина – навео је Маринковић за Директно.рс, који је потом открио са чим се суочавају људи који не желе да изађу на изборе и пруже подршку владајућој странци.

– Људи су били уцењени и изашли су сви запослени под уговором уз претње да ће изгубити посао. Поједини су били уцењени и тиме да неће да им афалтирају путеве до куће уколико не изађу на изборе и, наравно, не гласају за СНС. Асфалт је пре тога постојао, али су га ископали и порушили, а да би добили нови, морали су да гласају. Раније су и мени претили да не смем да пишем ништа лоше о СНС-у, о томе како су отели станове у Трговишту за социјално угрожене породице, за што постоје докази. Сада немам посла, не дају ми нигде да радим јер нисам пристао на њихове уцене. Претили су чак и да ће да ме иселе из стана. Стан је мој, води се уредно на мене, а зграда је наводно под министарством, па су најављивали да ће покушати да ми одузму стан – рекао је наш саговорник.

Избори за чланове Савета месних заједница у Трговишту прошли су, дакле, без Савеза за Србију који је једина опозициона групација у општини Трговиште.Излазност је било упола мања од уобичајене.

М. Живковић, Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лутовац: Мањина покушава да преузме ДС, остаје се при бојкоту избора у Србији

0 (0) Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да у ДС нема …

Истраживање: Опозиција јача, као и поверење у бојкот (фото)

4.9 (9) Портал Директно.рс је дошао у посед резултата истраживања једне реномиране стране агенције о …

Један коментар

  1. Добро, излазност ће бити 40%-50%. То смо схватили. Вучић ће онда добити рецимо 60%,70% гласова, прогласити победу и владати још 4 године.
    Јер то план?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend