БОЛИ ЊЕГА ЗА СРБЕ! Тома засео у нову фотељу и изјурио Управу са сарадњом за дијаспору из зграде!

0
(0)

КРАГУЈЕВАЦ – Бивши председник Србије Томислав Николић постављен је данас за председника Савета за сарадњу са Русијом и Кином.

Он је, након свечаног отварања амбуланте у насељу Шумарице, која је изграђена средствима фонда његове супруге, пренео новинарима да је одлуком Владе постављен за председника Савета.

Истакао је да ће му то бити преокупација у следећем периоду, додајући да је оно што је видео протеклих пет година то да је недостајала координација за сарадњу.

„До сада су министарства самостално то радила. Национални савет има седам министара и још седам стручњака, и шанса која нам се пружа за сарадњу са Кином не сме да се испушта. Економски хоћемо да достигнемо многе европске државе које су сву своју пажњу усмериле на Кину јер се зна да је ту највише здравих и свежих инвестиција“, објаснио је он.

Најавио је да ће Савет сачинити каталог онога што Србија има и шта жели да понуди, као и онога што је Кина до сада тражила.


Сви запослени у Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону експресно су преко викенда пресељени из својих канцеларија како би на њихово место дошао бивши председник Србије Томислав Николић и новоформирани владин Савет за сарадњу са Русијом и Кином.

Они су имали рок од свега неколико дана да испразне канцеларије на првом спрату бившег Министарства за дијаспору у Улици Васе Чарапића у Београду, како би радници прекречили и преуредили просторије.

Све се десило брзо и на чуђење службеника ове Управе. Објављено је да их је прошле среде посетио Иван Мркић, бивши министар спољних послова Србије и саветник Томислава Николића. Он је службенике Управе обавестио да „наредна два дана уместо да се баве питањима дијаспоре и Срба у региону, искористе на селидбу у приземље“.

„Вестима“ је незванично потврђена цела прича, али сви саговорници су одбили разговор уз опаску да је целој Управи препоручено да се на ову тему не оглашава у медијима.

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, Иван Костић, не крије огорчење оваквим чином државе.

– Једина сврха ове „селидбе“ је била да се Тома удоми, а народ неће имати никакве користи од те њихове сарадње с Кином и Русијом. Али, шта је друго и могло да се очекује када ова власт од 2014. не поставља директора ове Управе. Уместо да се та зграда претвори у Координациони центар за наше људе у расејању, то ће бити страначки простор СНС-а. То само показује какав однос ова власт има према дијаспори – огорчен је Костић.

Николић опет добио државни посао: Ево шта ће радити

Још жешћи је бивши председник овог Одбора, народни посланик Јанко Веселиновић и председник Покрета за преокрет.

Подсећајући да Управа има задатак да брине о више од четири милиона Срба и грађана Србије који живе ван матице, Веселиновић каже да је реч о срамном чину.

Фотеља за оца странке

Јанко Веселиновић истиче да је срамно што су запослени у Управи за дијаспору исељени у неадекватне просторије, чиме им је одузета могућност за сусрете са Србима из дијаспоре и региона.
– Нашим властодршцима је битније да сместе у пензионерску фотељу страначког оца него четири милиона Срба. Сарадња с Кином и Русијом не би требало да иде на терет наших сународника – саопштио је Јанко Веселиновић.

– Ноћни налог за исељење у неадекватан простор показује небригу о људима који живе од Книна, преко Дрвара, Подгорице, Куманова, Драча, Будимпеште, Темишвара, Њујорка или Сиднеја, али и право лице партијске државе која страначким нагодбама занемарује националне интересе – закључује Веселиновић.

Има места за све

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић каже за „Вести“ да је пресељење Управе за дијаспору обављено на основу закона и редовне процедуре која је у потпуности спроведена.

– Нико нема тапију на ту зграду, јер је реч о простору у власништву државе која посредством владине Комисије у односу на потребе и захтеве распоређује ко ће где бити. Како Управа броји 19 запослених, тако је и претпостављено да ће у овој згради бити места и за Савет за сарадњу с Русијом и Кином. Запослене у Управи сам прошлог понедељка обавестио да ће бити пресељени у приземље и поткровље, тако да ништа није рађено преко ноћи или кроз прозор – каже Одаловић и додаје да му се нико није пожалио.

Танјуг, Ђ. Баровић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Васељенски патријарх и Грчка црква поново забадају нос у интерне српске послове

2 (2) Председник прелазне Владе Северне Македоније Оливер Спасовски и бивши премијер Зоран Заев посетили …

Епископски савјет СПЦ: Мило, Душко, министри и посланици ДПС-а избачени из Православне Цркве!

5 (1) Епископски савет СПЦ у Црној Гори практично је искључио из Православне вере све …

Један коментар

  1. E moj jadni i bedni srpski narode, šta dočekasmo, da najveći ološ srpskog naroda ispliva na površinu, dok mi normalni, potonusmo. Dva najveća ološa Vučić kao gospodar Srbije, i ovaj nepismeni slepac udomi se, dok hiljade mladih obrazovanih ne mogu naći posla pa beže iz Srbije. Srbijo, nikad nisi bila nisko, sad jesi. Mi stari brzo ćemo pomreti a Srbija ostaje ovim mladim, zapadnjački indoktriniranim. a sve zahvaljujući izdajnicima na vlasti od 5. oktobra 2000. koji su učestvovali za svoju korist, a na štetu Srbije. Nekad je prevarant i izdajnik Srbije Nikola Pašić, govorio „spasa nam nema a propasti nećemo“. Sad je „spasa nam ima a propašćemo“, uz pompoć domaćih izdajnika, sleph izvršilaca Briselskih naređenja. SRBIJO LAKA TI NOĆ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend