понедељак , 21 септембра 2020

Бошко Обрадовић оптужио је водеће банке у земљи да „перу прљаве мафијашке паре стечене трговином дрогом“

0
(0)

Београд – Кандидат за председника Бошко Обрадовић оптужио је водеће банке у земљи да „перу прљаве мафијашке паре стечене трговином дрогом“.

Осим тога, Обрадовић је упитао премијера Александра Вучића зашто се не оглашава тим поводом.

Представљајући како је рекао „други део Двериликса, највеће криминално-политичке афере у Србији“, Обрадовић је новинарима у Народној скупштини казао да је већина „пљачкашких приватизација маска за легализацију пара стечених трговином дрогом“.

„Данас на нашем сајту објављујемо снимке разговора најближег Шарићевог сарадника Зорана Ћопића и већине руководилаца водећих банака у Србији. Кључно питање је зашто се ти снимци не користе у судским поступцима и зашто ниједан банкар није одговоран за прање прљавих пара“, навео је лидер Двери.

Према Обрадовићевим речима, „скандал“ са прањем новца стеченог криминалним активностима не био био могућ „без врха власти и Народне банке Србије која обрће 45 одсто тих пара“.

„Зашто Александар Вучић не одговара на наводе о блиској вези његовог кума Николе Петровића и градоначелника Београда Синише Малог са најсумњивијим малверзацијама у Србији“, упитао је Обрадовић.

Он је навео и да је материјал о афери са прањем пара добио од грађана иако је означен као државна тајна.

„Овај материјал је неко гурнуо у фиоку и тако банкаре спасао одговорности. Наша је обавеза да ти снимци не буду државна тајна“, казао је лидер Двери.

Обрадовић је додао да би у случају да постане председник Србије, формирао антикорупцијски тим при Савету за националну безбедност који би се бавио том афером, као и да би се залагао за додатно опорезивање страних банака које по његовим речима, годишње износе из Србије око 800 милиона евра без плаћања пореза.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОБРАЧУН СА КРИТИЧАРИМА ВЛАСТИ Режим тражи увид у финансијске трансакције новинара и НВО

5 (1) Управа за спречавање прања новца при Министарству финансија направила је списак медијских радника, …

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

4.8 (6) Да ће ванредно стање да направи многе ванредне ситуације, могло се наслутити. У …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *