fbpx

Бошко Обрадовић у Скупштини: За кога ради Вучић – за интрес Светске банке, ММФ, ЕУ или НАТО (видео)

0
(0)

Предлог буџета за 2017. годину је наставак погубне неолибералне економске политике Српске напредне странке која почива на пљачки грађана и уништавању домаће привреде зарад финансирања страних инвеститора и сарадње са ММФ-ом, поручио је посланик Двери у Скупштини Србије Бошко Обрадовић.

Кријете, потом, како сте уштедели паре у буџету: пљачкајући грађане смањењем плата и пензија, повећањем пореза и акциза, лоповским таксама за одводњавање које сте сада наплатили заједно за 2015. и 2016. годину. Ви сте напредњаци и странци које ви овде фаворизујете узимате више него Турци у своје време. Ваш владајући режим, г. Вучићу, све више почиње да личи на полумафијашки режим Мила Ђукановића. Ја ту видим и велику коалицију, односно велику четворку: Чеда, Беба, Мило и Ви.

Шта би са причом о заустављању страначког запошљавања? Шта би са обећањима да ћете укинути непотребне државне агенције? Шта би са борбом против криминала и корупције? Наведите ми, г. Вучићу, име једног политичара или тајкуна који се налази у затвору на вишегодишњој робији на основу правоснажне пресуде? Нема га, све је била једна велика лаж и превара СНС.

Пет година дајете предност страним фирмама које не плаћају порез на остварену добит у Србији, већ лажно приказујући своје књиговодство екстрапрофит износе у иностранство. А Ви се, г. Вучићу, још усуђујете да их браните да код њих нема утаје пореза и хватате српску сиротињу на фискалним рачунима док странци краду милијарде.

Банке деру кожу са леђа грађана Србије, корумпирани судови од стране банака ћуте, Народна банка Србије клечи, нисте решили проблем грађана који имају кредите индексиране у швајцарским францима, али сте зато предвидели продају Телекома, ЕПС-а, Аеродрома Београд, ПКБ-а и лековитих бања.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић питао је председницу Скупштине Србије Мају Гојковић када ће заказати посебну седнице на актуелне теме поред осталог о економској ситуацији у земљи, односу Србије и НАТО и о ситуацији на Косову и Метохији.

 Премијер Србије Александар Вучић је са лидером покрета Двери Бошком Обрадовићем имао бурну полемику.

Обрадовић је рекао да је тренутак да се представници власти суоче са тим да је буџет за наредну годину лош и да је све што ради владајућа Српска напредна странка велика превара и кршење свих предизборних обећања.

Он је рекао да је ММФ сигурно задовољан буџетом и запитао Вучића за кога ради – „за интерес Светске банке, ММФ, ЕУ или НАТО“.

Обрадовић је навео да је Влада спремала буџет десет месеци, а да је посланицима дала један дан за његову анализу и упитао Вучића зашто није било више времена за проучавање буџета када је буџет тако добар и шта крије.

„Шта је било са суфицитом – појела маца“, рекао је Обрадовић и додао да „напредњаци узимају више него Турци у своје време“

Обрадовића је занимало и шта је било са предизборном причом да нема више страначког запошљавања и са најављиваном борбом против корупције и указао да за пет година није решени проблем ниједног великог губиташа.

Он је подсетио премијера да странци могу да купују пољопривредно земљиште у Србији и да његова влада то није зауставила, а критиковао је и то што се смањује буџет Скупштине а повећава буџет Владе Србије.

„Ви сте последњи еврофанатик у Европи“, поручио је Обрадовић Вучићу и упитао га када је последњи пут био у неком телевизијском дуелом са представницима опозиције.

Он је рекао да Вучић избегава да одговара на посланичка питања али да данас не може да побегне и питао га шта каже европски комесар Јоханес Хан ко ће бити следећи председник Србије.

„Ви сте овде најавили ванредне изборе, ви сте почели изборну кампању са циљем да избаците Двери из Скупштине“, казао је Обрадовић и додао да је Србија једина земља на свету у којој штрајкује војска и полиција.

Он се извинио Вучићу што му се обратио јуће на „чачанском акценту“ јер је очигледно да више воли немачки језик.

„Можда вам баш зато смета јер су сви устанци и буне кретали из тог краја“, навео је Обрадовић.

Председница Скупштине Маја Гојковић се на крају његовог обраћања рекла да је Обрадовић увредио 249 посланика и позвала посланике на пристојност.

„Испада да је 250 посланика покрало изборе. Како сте се ви нашли овде. Увредили сте и Чедомира Јовановића, о премијеру и да не говорим, увредили сте и све нас из Чачка“, рекла је Маја Гојковић која је од Обрадовића више пута тражила да буде пристојнији у обраћању.

„Вама је важно кад ће скупштинска плата,да можете у скупштински ресторан и плашите се избора“, поручио је Вучић.

Београд — Посланици у Скупштини Србије говорили су о пензијама, убиству двојице гардиста, као и о Административном одбору на којем посланици нису могли да добију реч.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ питао је на почетку рада председницу скупштине Мају Гојковић зашто није интервенисала због понашања посланика Српске напредне странке и председника Административног одбора Александра Мартиновића на седници одбора на којој посланицима није дао реч.

Он је поступање Мартиновића оценио као тежак инцидент можда и најтежи од како постоји скупштина чак, како је оценио тежи и од туча у скупштини.

Шешељ је казао да се после седнице у јавности појавило да је неко Мартиновића псовао, али да је он погледао све снимке и да то ниједан снимак не показује.

„То нико није ни снимио, ни видео, ни чуо. Можда се Мартиновић у аутобусу или трамвају када је отишао срео са неким па му тај тамо опсовао мајку“, казао је Шешељ.

Он је негодовао и зато што Мартиновић није хтео да закаже седницу о његово разрешењу јер ту иницијативу нису потписали чланови одбора већ и заменици чланова одбора и рекао: „Зар мислите да би мој заменик могао да потпише нешто уместо мене ако се ја са тим не слажем“.

Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић прочитао је писмо пензионера Милета Делића који је више пута упућивао премијеру Србије Александру Вучићу, а у коме Делић негодује због смањења пензије за 13.000 динара на месечном нивоу.

Он је питао и када ће Вучић престати са омаловажавањем људи и осврнуо се на Вучићеву критику упућену посланику Двери Бошку Обрадовићу због његовог нагласка.

„Људи говоре на различите начине и то треба да поштујемо, а не да их због тога омаловажавамо“, казао је Радуловић.Он је Вучића питао и да ли зна да Електромреже Србије граде хотел за руководство на Копаонику вредан 150 милиона динара.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је да је и он добио једно писмо и „то од бивше директорице Агенције за приватизацију у ком га она пита да ли је могуће да Радуловић не зна да је против тајкуна Мирослава Мишковића изречена пресуда и то у време када је одговорност за вођење државе преузела СНС“.

Он је потом питао представнике министарства правде и одбране каква су сазнања о смрти двојице војника који су убијени 5. октобра 2004. године у војном објекту на Топчидеру имали тадашњи председник Србије Борис Тадић, тадашњи заменик скупштинског Одбора за одбрану и безбедност Драган Шутановац и министар спољних послова Вук Јеремић.

Посланица Демократске странке Александра Јерков питала је да ли ће и када бити враћене пензије на ниво пре смањивања и да ли ће пензионерима бити враћен износ који им је због смањења одузет.“Када ће бити укинут закон о привременом смањивању пензија. Не може бити логично да нам иде боље него икада и да су нам економски резултати феноменални, како нас убеђује премијер и да смо изашли из кризе, а да и даље постоји потреба за смањењем пензија“, рекла је Јерков.

Премијер Вучић у одговору Обрадовићу изјавио је да имитирајући га како изговара реч „бежите“ није имао намеру да увреди људе из Чачка због њиховог говора.

Он је током расправе у Скупштини Србије рекао да је прича „о томе ноћас измишљена“ иако његова критика није имала никаве везе са чачанским акцентом већ са „силеџијским понашањем“ Обрадовића у Скупштини.

„Чачани су добри људе који су указивали на вас и ваше силеџијско понашање, нарочито према женама. Ја сам само упозорио да не радите то, зато сам поновио ваше речи на начин на који сте тада када сте тукли ону жену у Скупштини (после избора у РИК-у) изговорили и желео сам да вас упозорим и да имате у виду да то не иде баш тако“, казао је Вучић одговарајући на критике посланика Двери.

Он је рекао да ако је то увреда онда моли све да прихвате његово извињење.

Вучић је казао и да су посланици и грађани данима већ сведоци извођењу најбруталнијих напада на Владу Србије и њега лично, истичући да „им се политика свела на најгнусније лажи и увреде“.

„Чак да додам, ви имате на својој листи два Мишковићева потрчка, а комплетно српство вам лежи у томе што можете да критикујете власт и изнесете своје ставове у Времену“, поручио је Вучић:

Вучић је ту навео да га Мирослав Мишковић никада није финансирао и да није хтео да прихвати помоћ у случају болести члана породице коју му је Мишковић понудио.

„Тужно је када се неко дичи српством које лежи у парама Делте“, казао је Вучић и додао да нико неће да дозволи да пљачка Србију.

Такође, рекао је и да је представницима НАТО приликом последње посете рекао да Србија није заинтересована за чланство у тој алијанси.

„Отишао сам у НАТО и директно свима у лице рекао да Србија није заинтересована за чланство Србије у НАТО. Шта то измишљате“, рекао је Вучић.

Он је питао и да ли измишљају ствари због тога што треба да добију неке паре, промовишући се као заштитници Србије од уласка у НАТО.

Како је навео, јасно му је да је опозиција близу победе, али, каже,даћемо све од себе да убедимо грађане да Србија треба да иде напред и то озбиљнијим приступом.

„Ми ћемо да им објаснимо да се трудимо да Србија буде нормална земља, да овде морају да одлучују грађани и да морамо да штитимо наше националне интересе,не ни Русије, не ни Америке, ни било које европске земље, ово је земља грађана Србије и земља која се зове Србија“, поручио је Вучић.

„Мораћете више да крадете него прошли пут“, поручио је Обрадовићу, а затим додао: „Овако лоша атмосфера која је креира у српском друштву неће моћи још дуго, па или ћу ја проћи као моји пријатељи Матео Ренци и Бојко Борисов, или ће неки други да се обраћају грађанима с неког другог места а не с ове говорнице“.

Истовремено, како је рекао, „мислим да је од пресудног значаја у Србији да се манемо погрешних одлука, због којих смо, имајући у виду бахатост и неодговорност, платили највишу цену“.

Вучић је рекао да чак и те нападе не умеју сами да артикулишу и да их изговоре него читају оно што им је неко написао.

Премијер је рекао и да је „у Србији прошло време силеџијства, батињања, као и лажи и изборних крађа заједно са амбасадорима“, и навео да је тешко радити у тренуцима када не постоји ниједна вредност, или бројка, већ је довољно да се измисли шта ко пожели.

Ту је Бошку Обрадовићу поручио „да не треба да прети јер није фасциниран силеџијама“.

„Силеџијство више у Србији нећете моћи да показујете, а гарантујем да више ниједну жену нећете моћи да ударате као што сте то учинили у Народној Скупштини“, нагласио је Вучић додајући да је нападнута жена дала изјаву полицији у вези сукоба са „америчким експонентом“, којег је у Скупштину увео амерички амбасадор.

У мору лажи које је, како је рекао, изнео Обрадовић, Вучић је поменуо да је он сменио Динкића, за разлику од тврдње да он и даље седи у влади, док му је, како је навео, Обрадовић својевремено „љубио руку, као и Коштуници“.

„Војни буџет је већи, а Обрадовић очигледно ни то није разумео“, навео је Вучић, јер, како је оценио, не уме ни да чита буџет.

„Лакше је измислити и понављати лажи, ићи на протесте војске и полиције, којих има свуда, али су у Француској и Немачкој, рецимо забрањени. А ја сам поносан што 95 одсто људи неће ни с вама ни с таквима који протестују против сопствене државе“, поручио је Вучић.

Говорите о мојим пријатељима, наводећи Матеа Ренција и Бојка Борисова, додао је Вучић и истакао да они јесу његови пријатељи те дато нема везе с тим дали су на власти.

„То су моји пријатељи, у томе се разликујемо, јер не одустајем од њих ни када више нису на власти“, рекао је Вучић и додао да ће и уз Меркелову бити увек без обзира на њену позицију.

Али, како је приметио, и „немачка канцеларка Ангела Меркел је недавно рекла да је из прошлих појединих избора у Европи и свету видела да није довољно да четири године радите најбоље за своју земљу, већ да су, у време брзих информација, довољне три или четири лажи да вас нападну, а да не можете да се одбраните“.

Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СЛУЧАЈ ПЛАНТАЖЕ МАРИХУАНЕ „ЈОВАЊИЦА“ Ухапшено још седам особа! Чак 5 ради у државној служби!

3.6 (10) По налогу Тужилаштва за организовани криминал у наставку истраге привредног друштва „Јовањица“ данас …

Захуктава се сукоб напредњака и социјалиста: Вучић на лажним изборима покрао и СПС?

3.4 (5) Због сумње у регуларност избора за посланике у Скупштини АП Војводина, изборна листа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *