fbpx

Божићна порука Покрета за Србију – Где припадамо?

0
(0)

Човечанство је поново рођено у Господу и постало део васељенске породице у којој су и деца са Оцем задобила могућност вечног поверења и вечног живота. То је Рождество, Божић, дан који нам греје срца и већ 2018 година нас увек поново радује, и нас и нашу децу, и подстиче нас на ново рађање.

У служењу Господу, у љубави према Њему и својим ближњима, у стваралаштву, уздигао се Хелм и ми Срби на њему, као источник цивилизације. Данас је предводи велика и непрегледна Русија, у којој се спајају земља и небо.

У служењу Мамону, у пљачки, зеленаштву, обмани, себичности и приватизацији, истакао се евроатлантски Запад, као врхунац антицивилизације. Данас је у агонији, а велике светске силе се рађају, ослобађајући се његових окова.

Свако ко зна, верује или бар жели да духовно надвисује зверско, животињско, материјално, лако ће се определити. Наше знање, вера и жеља су бескрајно моћније од њихове окрутности. Само, морамо их пројавити, да би наша деца спознала своју моћ и наставила стваралаштво.

И на нашем заветном Хелму, као у доба својих највећих домета, предложимо и предводимо заветну државну заједницу, утемељену на љубави према Господу и својим ближњима, у којој ће једини ауторитети бити духовни и морални, и која ће садржати и демократију и социјалну правду и стваралаштво, као највиши израз заједнице слободних личности, које задовољава све потребе и испуњава Васељену стваралачким смислом – Логосом.

Како нам је показало и како нас је обавезало рођење Богочовека, рађајмо и одгајајмо своју децу за вечни живот Србије, Хелма и људског рода, у миру, у таквој, Богом благословеној заједници љубави, истине и слободе.

Радујмо се и градимо!

Мир Божји, Христос се роди!

О Божићу 2018. г. ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић послао поруку народу? Паркирали усташки тенк испред Маракане (видео)

1.8 (19) Екипа Црвене звезде у уторак ће на свом стадиону дочекати швицарски Jонг Боjс …

Порука на Зејтинлику: „Још увек оремо све наше њиве“

4.4 (5) Није Зејтинлик наше највеће гробље ван Србије. Па опет, иако је тамо 7.441 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *