БРАВО ВУЛИНЕ! Министарство одбране пред БАНКРОТОМ

БРАВО ВУЛИНЕ! Министарство одбране пред БАНКРОТОМ

0
(0)

Господине министре одбране и друже Александре Вулине,

Ради спречавања подривања војне и одбрамбене моћи земље, дужни сте да јавности одговорите на многа питања везана за економску стабилност, овог по државу важног ресора.

Отуда Вас јавно питамо: да ли је Министарство одбране банкротирало у 2018. години? Постоји безброј чињеница које нам указују да је у 2019. години, угрожена егзистенција припадника Војске Србије и Министарства одбране, услед Ваших чудних финансијских вратоломија, одлука и експеримената попут пројекта „Лазар“, о чему ћемо следећих дана, уз стручну анализу и доказе објаснити српској јавности о каквој се, намерно промашеној или не, инвестицији ради. Било је ту свега и свачега поправки „пухова“ старих 30 година за 150 хиљада евра, преко сумњиве трансакције са адвокатским канцеларијама тешким око 60 милиона евра, до бесмислених трансакција и „буџетирања“ пројеката које реализују приватне фирме и продукције. У паузи решавања крупних државних проблема као што је премишљање да ли ћете дозволити да деца српских војника приме новогодишње пакетиће у Дому Гарде у Топчидеру, одговорите и на ова за вас приземна, али по државу важна питања.

Под један.

Припадници Војске Србије последњу плату и накнаде примили су са рачуна Центра за заштиту одојчади, деце и омладине. Претпостављамо да се ради о једином таквом центру из Звечанске улице, пошто је обавештење пристигло припадницима Војске Србије путем СМС било штуро. Дакле, круцијално питање је због чега плата припадницима Војске Србије и Министарства одбране, није исплаћена легално са рачуна Министарства одбране? (Да појаснимо, као први и једини репрезентативни синдикат немамо примедби да новац за плате измучених српских војника обезбеди и добростојећа тетка из Kанаде и то сразмерно увећано за износ новца који мистериозно одлази на рачуне приватника на разне бесмислене пројекте и малверзације у оквиру Министарства одбране).

Под два.

Исплата новца за отпремнине у 2018. години касниле су све до саопштења Војног синдиката Србије, када смо упозорили јавност да наше колеге од паразитског вођења Министарства одбране не могу на миру да оду ни у заслужене пензије. И тад је новац за отпремнине исплаћен са рачуна ВМА, а не са рачуна Министарства одбране Владе Републике Србије.

Да ли је господине или друже министре, Министарство одбране банкротирало услед многих бесмислених пројеката или да их тако назовемо „инвестиција“?

Дужни сте да војсци у овом важном геополитичком тренутку одговорите на многа питања, па и ово.

Господине или друже министре,

У будућем времену, јер историја нас је научила да је свака власт или политичка гарнитура одлазила (неке и преко ноћи) мораћете да и пред тужиоцима и судовима објашњавате многе уносне криминалне послове у које сте са Вашим сарадницима, што каже српски народ „уплетени до гуше“.

Славна српска војска није театар у коме Ви као пајац играте неку од својих животних улога. Нити је било чија дедовина. Наредних дана објављујемо чињенице о малверзацијама и тражимо одговоре.

Уколико их не добијемо, наћи ћемо начина да дођемо до одговора! С обзиром да озбиљност ситуације и степен угрожености Војске Србије, којој смо се заклели на верност то захтева од нас, њених припадника!

Војни синдикат Србије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Злонамерне тврдње синдиката

Министарсво одбране саопштило је синоћ да су тврдње Војног синдиката Србије да је у новој години угрожена егзистенција припадника Министарства одбране и Војске Србије „злонамерне и нетачне тврдњи Војног синдиката Србије“.

„Апсолутно су неистините тврдње Војног синдиката Србије да су припадницима Министарства одбране и Војске Србије исплаћене зараде и накнаде за последњи месец с рачуна Центра за заштиту одојчади, деце и омладине. Зараде за све запослене у Министарству одбране и Војсци Србије су у децембру, као и претходних месеци, исплаћиване устаљеном процедуром – редовно и из средстава Министарства одбране“, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране додаје да одговорно и прецизно пројектује свој буџет и приходе. За 2018. годину, како наводе, пројектована су довољна средства за зараде и све врсте новчаних накнада.

Према њиховим речима, свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије исплаћене су новогодишње честитке за свако дете до 15 година живота, у износу од 2.000 динара. Такође, напомињу и да су сви оперативни трошкови намирени, тако да Министарство одбране нема неизмирених обавеза у 2018. години.

„Министарство одбране и Војска Србије настављају да воде бригу о својим припадницима и да предузимају конкретне мере ка даљем побољшању њиховог стандарда. О томе говори и чињеница да је у последњих годину дана зарада повећана два пута – први пут 1. децембра 2017. за 10 одсто, други пут од 1. јануара 2019. за девет одсто. Увећана су новчана примања војника, ученика, кадета и лица на другом стручном усавршавању за 10 одсто, а од 1. јануара 2019. године за девет одсто. Увећана су и примања лицима ван Министарства одбране и Војске Србије која се ангажују уговором о делу и уговором о привременим и повременим пословима за 10 одсто, а од 1. јануара 2019. године за девет одсто“, истичу у Министарсву.

Буџет Министарства одбране и Војске Србије за 2019. годину је, како наглашавају. већи за 35 одсто од прошлогодишњег, а приоритетне ставке у буџету су побољшање стандарда припадника Министарства одбране и Војске Србије, набавка савременог наоружања и обнова инфраструктуре.

Данас.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

"Вучић лаже, 'Kрушик' дигао кредит да исплати плате"

„Вучић лаже, ‘Kрушик’ дигао кредит да исплати плате“

5 (9) Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић још једном је изнела доказе о …

Либан: Последњи сати пред проглашење банкрота

Либан: Последњи сати пред проглашење банкрота

5 (1) У Либану теку „последњи сати“ пред формално проглашење да та земља не може …

Један коментар

  1. Sramotno je ovom se pajacu, ovoj nedoradjenoj pederskoj nesposobnoj nakazi obracati sa „gospodine“, ne zasluzuje ova impotentna, nesposobna, metiljava fukara to!
    Ovo je kreatura koja je stvarno pajac, besmislen, klempav, jedna bitanga koja sem olovke nista teze u zivotu nije podigla, jer je kilava, ovo je sramota za Srbiju, i to su odlicno znali pravi vladari ove bedne tvorevine, mada su i oni pederi, pedofili, devijantne nakaze najgore vrste, te su zato i postavili ove mutave mutante na sva ta mesta. Ne da bi radili, jer potpuno su nesposobni za bilo sta, nego da bi unistavali i usput pljackali i izivljavali se nad narodom do mile volje, jer ni za sta drugo nisu!
    A da ce uskoro odgovarati za sve, sve je ociglednije, svesne su i ove izvitoperene, napuderisane, buljave nakaze, zajapurili su se i pohisterisali, pa videcemo sta ce i kako ce.
    Ovaj nakazni klempa je poznat po tome sto prvi zabija noz u ledja svojim „bozanstvima“ kojima je slinio, podilazio, puzao i cvilio, te ce i ovog puta sigurno opravdati to.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend