Бриго моја пређи на другога! Влада из Шида мигранте сели у Врање

0
(0)

Београд – Српски покрет Двери изузетно је поносан на начин на који су се наши грађани и наши припадници војске, полиције и других надлежних институција и организација, опходили према свима онима, који су због ратних игара САД-а и њихових савезника, дошли у ситуацију да преко наше земље потраже спас у земљама западне Европе.

Међутим, треба водити рачуна о безбедности и интересима наших грађана, у ситуацији када наше комшије подижу зидове на границама према Србији, а друге транзитне земље, попут Турске, све озбиљније прете потпуним отварањем граница за пролаз миграната.

Из тог разлога, Двери се најоштрије противе отварању било каквих мигрантских центара у Врању, попут оног који је најављен, и за чије сврхе се реновира мотел Врање.

Сматрамо да у тренутку када суседна Македонија под притиском албанских политичара најављује тужбу за геноцид против Србије, а коалициони партнери Александра Вучића у тзв. влади Косова, најављују формирање војске Косова, отварање мигрантских центара на југу Србије представља додатни ризик за сигурност грађана на овом подручју.

Посебно, ако узмемо у обзир да влада Србије нема јасан став о томе колико се максимално мигранти, који иначе ни не желе да остану у Србији, смеју задржати на нашој територији.

Градска организација Двери у Врању још једном указује на чињеницу да се локални властодршци из редова СНС-а не питају ништа када је реч о виталним одлукама за наш град, и да би они без проблема одобрили и одлагање нуклеарног отпада на депонији Метерис, када би добили такво наређење из Сурдулице или Београда.

Ако на то додамо и њихову склоност према корупцији и вероватну намеру да појединци из свега извуку личну материјалну корист, сматрамо да се на њихов суд о томе шта угрожава безбедност грађана Врања а шта не, не можемо ослонити. Због тога тражимо да одлуку о овом питању донесу грађани Врања на локалном референдуму.

Уверени смо да ће и сви они који су из неког интереса, страха, или вере у лажна обећања, дали свој глас СНС-у или СПС-у, ипак добро размислити кад је у питању директно угрожавање безбедности њих и њихове деце. Уколико је ово све производ параноје и ксенефобичности једне политичке странке, нека резултат тог референдума то потврди или демантује.

У ту сврху, Градска организација Двери у Врању покренула је петицију за сазивање референдума за или против оснивања центра за мигранте на територији града Врања.

Тренутак у коме живимо захтева од свих политичких актера максималну одговорност. Равнодушност властодржаца по овом питању може бити погубна за Врање и читав југ Србије, из тог разлога право на грешку не сме да постоји.

ВасељенскаТВ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПИЈАНИ МИГРАНТ НАПАО ДЕВОЈКУ У ОБРЕНОВЦУ: Ескалирао ОКРШАЈ усред бела дана (видео)

0 (0) Данас око 18 сати у насељу Сточњак догодио се инцидент када је један …

Чешки премијер Бабиш: „Зауставити мигранте – послати их назад“

5 (1) Мигранте који улазе у ЕУ треба зауставити и вратити у њихове матичне земље, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend