Бугарски посланик позвао да се изађе из СЗО: Зашто уплаћујемо новац?

Бугарски посланик позвао да се изађе из СЗО: Зашто уплаћујемо новац?

Уколико се испостави да је Светска здравствена организација (СЗО) заиста скривала информације о вирусу корона на самом почетку његовог појављивања, Бугарска би требало да престане да плац́а доприносе или чак напусти организацију, сматра заменик председавајуц́ег Народне скупштине Бугарске Веселин Марешки.

Коментаришуц́и изјаву америчког председника Доналда Трампа о прекидању финансирања СЗО, Марешки је рекао да је очигледно да су се ова организација (СЗО) и сличне међународне структуре „претвориле у огромна бирократска гнезда, намењена само узимању новца, при чему није јасно чије интересе штите“.

Политичар је истакао да је Бугарска увек уредно плац́ала своју чланарину и да је у потпуности уплатила за 2020. годину крајем 2019. године.

„Зашто сваке године уплац́ујемо више од сто хиљада долара као чланарину, ако у тако тешком тренутку не можемо да рачунамо на коректност и подршку организације?! СЗО је упозорила на претњу крајем фебруара, када је код нас вец́ формиран штаб, а више од 30 земаља вец́ саопштило о брзо растуц́ој епидемији. А пре тога је организација тврдила да нема потребе за заустављањем летова или увођењем неких специјалних мера“, написао је политичар на својој страници на Фејсбуку.

Амерички председник Доналд Трамп у уторак је објавио да Вашингтон прекида финансирање Светске здравствене организације. Своју одлуку оправдао је чињеницом да СЗО наводно није благовремено давала информације о вирусу корона, а такође није саопштила истину светској заједници.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Чешка: Нова влада одбила да продужи ванредну ситуацију за 30 дана, спрема се да укине и обавезу вакцинисања

Чешка: Нова влада одбила да продужи ванредну ситуацију за 30 дана, спрема се да укине и обавезу вакцинисања

Спремни смо да моментално усвојимо адекватне мере уколико би се ситуација развијала неповољно, казао нови …

Да ли се Шенгенском споразуму ближи крај?

Да ли се Шенгенском споразуму ближи крај?

Да ли се ближи крај једне од највећих тековина ЕУ – слободног кретања људи унутар …

Један коментар

  1. Значи намерно су сачекали, као и овдашњи сорошевци, да вирус узме довољно маха, оа су онда дигли узбуну.
    Шибицари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *