Каква бре сагласност за повратак миграната из Аустрије у Србију?! Неко ће да одробија тај „радни споразум“!

5
(5)
Тврдње да ће Аустрија слати одбијене тражиоце азила у Србију, где ће плаћати за њихов смештај, на основу споразума између две земље, како “Новости” сазнају, немају никакво утемељење у реалности с обзиром да не постоји никакав споразум.

Док аустријски медији тврде да је споразум на снази већ годину дана, општепознато је да у Србију никада није враћен ниједан ирегуларни мигрант из Аустрије.

– Ради се о чистој манипулацији. Постоји Радни аранжман који има мању валидност од обичног меморандум и који притом подразумева да Аустрија може вратити у Србији највише до 200 миграната, за које мора у потпуности да докаже да су у ту земљу ушли из Србије, а ако и то успе повратак је могућ само ако се Србија сагласи – објашњава наш добро обавештени извор.

Аранжман такође прецизира да Србија може одбити да их прими, без икакве обавезе да образложи своју одлуку, односно да је за повратак макар иједног мигрант неопходна сагласност наше земље. Kако додаје наш извор, с обзиром да је у питању аранжман, јасно је да га нису потписивали министри унутрашњих послова.

– Тамошњи медији преносе да је споразум потписан пре годину дана, а онда да до сада у Србију још није пребачен ниједан азилант, што можда најбоље и говори о бесмислу ових навода – закључује наш извор.

У Србију почев од септембра 2007. када је тадашња српска власт у Бриселу потписала Споразум о реадмисији са ЕУ све до данас никада није враћен ниједан ирегуларни мигрант из Аустрије.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Титов бољшевички подмладак у одбрани мигрантских банди које харају по Београду и тероришу локално становништво

5 (5) Јаке снаге Жандармерије под пуном опремом за разбијање демонстрација, 15 полицијских возила и …

Благотин у Србији, најстарији грађени храм стар у историји човечанства (видео)

5 (10) Под називом: „Благотин, град добрих људи“ у продукцији Радио-телевизије Србије, редитељ Слободан Ж. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend