Бурно у Kосовској Митровици: Грађани чувају апотеке од шиптарске полиције (видео)

У центру Северне Митровице, испред једне од апотека негодовала је група грађана, а повод је био проврера коју обавља косовска инспекција заједно са полицијом. Након негодовања и звиждука грађана инспекција је отишла а власник апотеке закључао је привремено објекат како не би био заплењен инвентар.

Kако KоССев незванично сазнаје, власници других апотека у граду такође су затворили апотеке.

Kако је медијима испред апотеке Моћ природе рекао власник Благоје Савић, инспекција је тражила да радници у апотеци имају дипломе признате од стране косовске владе, као и да имају само оне лекове који су дозвољени за продају на Kосову.

Он је рекао да је тако нешто немогуће, зато што српски лекари прописују лекове које одобрава Србија, и осудио је овакву акцију Kосовске инспекције усред пандемије, када, како је рекао, има хиљаде оболелих грађана којима су потребне услуге апотека.

Према последњим информацијама, испред апотеке у центру града и даље седе грађани, ту је и интервентна и јединце обичне полиције. Апотека је у међувремену поново отворена, и испред апотеке је већи број грађана који чека да купи лекове.

КоССев Портал

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ФИЈАСКО ПОЛИТИКЕ ЕУ ПАГАНИЈЕ: Бриселски дијалог управо је изгубио сваки смисао

ФИЈАСКО ПОЛИТИКЕ ЕУ ПАГАНИЈЕ: Бриселски дијалог управо је изгубио сваки смисао

Ако се приштинска страна определила за пуни реципроцитет и настави са акцијама попут актуелне на …

Споразум о „реципроцитету“ са регистарским таблицама само је увертира предстојећег договора о „нормализацији односа Београда и Приштине“

Споразум о „реципроцитету“ са регистарским таблицама само је увертира предстојећег договора о „нормализацији односа Београда и Приштине“

Шестог децембра 2012. године ондашњи председник Владе Републике Србије Ивица Дачић донео је одлуку о …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Потпуно логично. Грађани (северне) Косовске Митровице су признали такозвану државу Косово када су изашли на изборе по косовском закону. Колико се сећам, изгласали су Српску листу са скоро 90% гласова. Изабрани посланици Српске листе у косовском парламенту су положили заклетву да ће заступати интересе државе Косово и учествовали у избору владе ове такозване државе. Сасвим је логично да и апотеке раде по закону који је народ признао. Како сејеш, тако ћеш жњети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *