fbpx

Цела Македонија прикупља помоћ за Србију!

0
(0)

Цела Македонија се мобилисала у сакупљању и слању помоћи за поплављена подручја у Србији.

Три аутобуса са добровољцима из Македоније учествовало је у борби за спас Шапца, а они који су остали организовали су се преко социјалних мрежа.

На њихов апел за помоћ Србији одазвало се на хиљаде људи и на најпролазнијим местима у готово у свим већим градовима Македоније доносили су храну, воду, ћебад, одећу и обућу, храну за децу, пелене и средства за хигијену.

У акцију се укључио и Црвени крст Македоније, бројне фирме и приватни предузетници, као и разне организације и удружења грађана. Своју хуманост су показали и познати македонски музичари који ће одржати концерт, а сав прикупљени новац ће послати у угрожена подручја Србије.

Нови конвој од четири 20-тонска шлепера с прикупљеном помоћи донираном од грађана, институција, општина, приватних компанија, невладиних организација и удружења кренуо је у понедељак за Србију.

У централном магацину Црвеног крста у Скопљу смештено је око 20 тона хране, 10 тона средстава за хигијену, 60.000 литара воде, 1.000 ћебади, тона хране за бебе, три тоне млека, 10 тона одеће и 1.000 пари ципела, а путем телефонских донација обезбеђено је више од 60.000 евра.

Захвалност Амбасаде

Влади и грађанима Македоније захвалила се амбасадорка Србије у Скопљу Душанка Дивјак Томић која је рекла да је ова хуманитарна акција била више него импресивна.

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kисић: Србија је у контакту са већином произвођачима вакцина

0 (0) Србија има интезивне контакте са већином произвођача вакцина који су у завршној фази …

Вучић формира прелазну владу – већина министара остаје – СПРЕМА НОВЕ ИЗБОРЕ?

4.6 (13) Схватајући да оваква скупштина у којој нема представника бар милион и по грађана …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *