Цица нам је забринута што народ нема наду!

0
(0)

Београд — Треба се држати онога што видимо, а не раније задатих рокова, каже гувернерка НБС Јоргованка Табаковић говорећи о могућем повећању плата и пензија.

Она је у Кажипрсту Б92 рекла да су резултати добри, да „нису инцидентни“ и да они представљају тренд који показује другачији принцип и однос Владе према пуњењу буџета.

Иако није директно одговорила на питање о томе да ли ће и када ће плате и пензије бити повећане, она је рекла да се „социјална одрживост мера мора уважавати“.

„Не треба водити људе од наде до наде, већ дати реалне рокове када ће моћи да се осети бољитак. Није овај аранжман сам себи сврха“, рекла је Јоргованка Табаковић.

Истакла је да су њени одговори на питања о повећањима која је најавио премијер Александар Вучић лоше интерпретирани у јавности и да није рекла да је прерано говорити о повећањима, већ да је „први дан разговора са ММФ-ом прерано за причу о тој теми“.

„Морамо да говоримо и о томе да да изношење у јавности само лоших вести и негативних ствари, захтева одговарајући одговор“, рекла је она истакавши да се у јавности често износе „неосноване прозивке“.

Како је рекла, кључно је то што се уочава разлика у понашању претходних влада и ове сад.

„Закон о обавези јавних предузећа да уплате део добити постоји одавно, а сада су обавезе извршене први пут. Ми смо се определили за поштовање закона, не на папиру, него у реалности“, каже она.

Гувернерка каже да је реално очекивати све позитивније резултате, а на питање који је рок када ће грађани моћи да осете бољитак, каже:

„Ако могу да одговорим искуством. Прошле године многи су говорили да ће БДП бити на -2, а он је са крајем прошле године морао да буде ревидиран са тих црних слутњи на -1,8. Затим је прогноза раста била на -0,5, а сада се стагнира на нули. Тако нас историја учи да негативне бројке нису толико ниске. Реално је очекивати да буду позитивне, јер се Влада на овај начин односи према буџету“, рекла је она.

Говорећи о могућим изборима и њиховом утицају на српску економију, Табаковићева је рекла да „Србији увек треба вођа да води и да има чврсту руку, али да један човек не може да уради сам“.

Како је рекла, важно је ширити свест о томе да увек треба радити у интересу државе.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

“Пад БДП Србије у другом кварталу највеће смањење производње од 1999. године”

5 (1) Србија је под утицајем здравствене кризе у другом кварталу ове године, према прелиминарним …

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

3 Коментара

  1. Vazno je da si ti sebi povecala ionako umobolnu platu!

  2. Droljo jedna znam te jos kad si dosla u Pristinu u gumene opanke a sada pljackas sve oko sebe. Cerki i sinu diplomatskimputem saljes evrice da ih stavljaju u Rim u banku . Stoko bolesna crnogorsko djubre

  3. Cica Gica, prasica (krmača )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *