ЦИК БиХ одобрила поново пребројавање гласачких листића у Сребреници

0
(0)

САРАЈЕВО – Централна изборна комисија БиХ (ЦИК) Општинској изборној комисији Сребреница одобриће отварање изборних врећа за поновно пребројавање гласачких листића како би се, контролним бројањем, утврдило да ли је било евентуалних неправилности у до сада објављеним резултатима локалних избора проведених у недјељу, 2. октобра. Ову информацију потврдила је портпарол ЦИК-а БиХ Максида Пирић.

„У овом тренутку Сребреница је један од примјера. Ми примамо захтјеве од опћинских изборних комисија за она бирачка мјеста за које није могуће отклонити то математичко неслагање без отварања вреће, да се поновно броје гласови, тако да имамо захтјев од Опћинске изборне комисије Сребреница за пет бирачких мјеста да се изврши отварање врећа с гласачким материјалом и обави контролно бројање. У овом тренутку је у току процес одобравање тог захтјева. Вјерујем да ће до краја дана Опћинска изборна комисија Сребренице добити одобрење за отварање врећа с одређеног броја бирачких мјеста. Мора се формирати посебан тим и тај поступак се мора обавити пред изборним посматрачима.

Резултати се уносе у нови, посебан образац, а затим у апликацију уз напомену да се мора сачувати све што је претходило том бројању“, нагласила је Пирић. Према њеним ријечима, резултати локалних избора у Сребреници као и у свим другим мјестима у БиХ још увијек су прелиминарни и непотпуни. „На нашој страници приказани су прелиминарни резултати. Обрасци са резултатима на сваком бирачком мјесту достављени су након затварања мјеста опћинској изборној комисији. Контролор је уносио те резултате у апликацију, а ЦИК БиХ је објављивао оне резултате који нису показивали никакву математичку грешку. Тамо гдје је постојало било какво неслагање, ми те резултате нисмо објавили“, закључила је Пирић.

Анадолија

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Македонији отворена биралишта

0 (0) СКОПЉЕ – У Северној Македонији данас се одржавају 10. парламентарни избори од осамостаљења те …

Добрило Дедеић: Зашто било ко нормалан, ако стварно јесте против Ђукановића, излази на већ унапријед намјештене изборе (видео)

5 (1) Предсједник Српске листе Добрило Дедеић саопштио је данас да ко год свјесно излази …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *