fbpx

Чим си ти био близу одмах да се ради обдукција и комплетна токсикологија

0
(0)

Београд — Министар здравља у техничком мандату Златибор Лончар рекао је за Б92 да преминулом чувару срушених објеката у Савамали “ништа нажао није учињено“.

Слободан Танасковић је преминуо на ВМА, где је био смештен на Клиници за гастроентерологију, а телевизија Н1 је навела да је он примљен пре неколико дана у прединфарктном стању, али и да је имао проблеме са органима за варење.

Лончар је потом затражио од надлежних на ВМА да му се “за сат времена“ достави сва документација о лечењу Танасковића на ВМА.

“Документација је стигла, инспекција ради свој посао, а по ономе што сам видео, нисам успео да нађем у документацији да је било било каквих проблема, да је човек лоше лечен или било шта. По информацијама које имам, није било никаквих проблема, нити је нешто намерно урађено њему нити да није добро лечен“, рекао је Лончар.

На питање новинарке Б92 да ли то значи да није било никаквих непредвиђених околности у лечењу чувара, Лончар је одговорио:

“Не да нема, него апсолутно нема никаквих знакова, трагова, да је дошло до нечега што би представљало кршење лекарске етике. Нема разлога да вређамо све запослене у здравству“, додао је Лончар.

Повереник за заштиту података о личности и информације од јавног значаја Родољуб Шабић је на блогу Б92 написао да је од колега преминулог чувара чуо да су њему на ВМА због психичких проблема везиване руке и ноге.

“Ми смо у озбиљном проблему. Ви питате за наводе колега који мени нису битни. Онај ко опомиње мене и здравствене раднике, он је сада урадио сасвим супротно. Како да објасним лекарима о чему се ради? Како је он могао то да објави кад зна да је то кршење закона? Ушли смо у озбиљан проблем, све о томе што ту пише, то не постоји, ваљда је требало да се провери. Одговорно тврдим, ништа није учињено нажао том човеку, био је на ВМА јер је ВМА била дежурна, само због тог разлога. Сада морамо да нађемо начин да се све информације објаве у јавност“, додао је Лончар у љутитом тону.

Огласио се и заштитник грађана Саша Јанковић, који је навео да је Танасковић могао да помогне у расветљавању догађаја из Савамале.

“Није тачно да је то навео, Јанковић је рекао да је упознао тог човека. Јанковић је стао на страну здравствених радника, реците како је рекао. Та Савамала ће се испитати и ту нема никаквих проблема. Боље да се процес одговорно спроведе него да се на брзину нешто ради. Нека се ово уради до краја, то је рекао Јанковић, а оно је рекао Шабић, ту имамо проблем и мора да се реши. Да се сви подаци објаве и да грађане Србије уверимо у то шта се дешава“, закључио је Лончар.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. i da se radi obdukcija proci ce isto kao i obdukcija za onu dvojicu gardista …………. namesteno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *