Мештани села Табановића жале се на ударне рупе на путу до оближњег Шапца, на иначе фреквентној саобраћајници ка Богатићу и Сремској Митровици. Осим што узрокују штете на аутомобилима, неискусне возаче би, кажу, могле коштати и живота, а посебно су угрожени пешаци и бициклисти.

 – Налетео сам на рупу дубине чак 14 центиметара, и да је у том тренутку неко случајно био на путу, могао сам га убити. Друго возило ишло ми је у сусрет и нисам имао где да се склоним – прича мештанин Илија Филиповић, који је измерио ударну рупу и донео нам њене фотографије.

Према његовим речима, само пола сата касније, на бензинској пумпи у селу срео је још једног возача са демолираним точком. Филиповићев комшија Андрија Ристић објашњава да је пут толико ризичан да није могуће ни проценити којом брзином је најбоље кретати се.

– Оштећења имају изузетно оштре ивице, па ако возим много споро, точак се предуго задржава у „рупчаги “ и опет долази до проблема. Кад налетите на такву препреку, долази до рефлексне реакције и у том моменту возач не размишља о томе да је на метар од њега бициклиста – каже Ристић.

Мештани тврде да су овај проблем пријављивали локалној полицији, али да ни од њих нема помоћи, јер се више пута дешавало да реагују против возача и напишу пријаву због пребрзе вожње. Обраћали су се и надлежним градским службама, али засада нема најава о реконструкцији.

ЗИМА

Иако овај део пута спада у надлежност служби Града Шапца, нико није желео пред наше камере. Мештани се надају да ће се ова рупа у скорије време санирати, јер наилази зимски период, који ће донети још веће проблеме.