Чланови Изборних комисија у Београду и Лесковцу натерани да заражени корона вирусом долазе на посао?!
фото: Танјуг, АП

Чланови Изборних комисија у Београду и Лесковцу натерани да заражени корона вирусом долазе на посао?!

5
(3)

Чланови Изборне комисије који деле материјал у Скупштини општине Нови Београд имају симптоме коронавируса, а неки од њих су позитивни на тестовима. Према сазнањима Директно.рс, међутим, за људе који чекају резултате, када су тражили замену како би остали кући да евентуално не угрозе здравље осталих људи, речено им је да донесу доказе да имају вирус. У супротном, мораће да дођу у недељу на изборна места.

Вирус Цовид-19 је дефинитивно најјачи противник целог света и нико није поштеђен. Без обзира да ли је реч о државницима, лекарима, обичним грађанима, процедуре би требало да буду исте за све који оболе или сумњају да имају коронавирус.

Подразумева се да би требало да иду на тестирање и да се самоизолују док се званично не утврди да ли су инфицирани короном или не. Међутим, запослени у изборној комисији у Скупштини општине Нови Београд, који су из разумљивих разлога инсистирали да остану анонимни, јавили су се редакцији Директно.рс како би се пожалили на проблеме које имају.

Неколико радника сумња да има коронавирус, а неки су готово сигурни да су заражени и за добробит грађана са којима би били у недељу у контакту и њиховог здравља, замолили су надређене да остану у самоизолацији јер постоји могућност великог ширења заразе уколико је бар један од њих позитиван.

Међутим, речено им је да морају да донесу доказ и резултат теста на Цовид-19 и да само у том случају могу да изостану. Уколико то немају, мораће у току изборног дана и вечери да буду на својим изборним местима.

Запослени су револтирани због те одлуке и тренутно размишљају да ли уопште да се појаве у недељу на послу имајући у виду све могуће ризике који би се произвели услед тога.

Према нашим сазнањима, исти случај је и са члановима Изборне комисије у Лесковцу, а и у том граду у Јабланичком округу забрањено је одсуство са посла у току изборног дана.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДИРЕКТОР БАЈОНТЕКА Биће потребна трећа доза вакцине и још једна вакцина сваке године

ДИРЕКТОР БАЈОНТЕКА Биће потребна трећа доза вакцине и још једна вакцина сваке године

3.7 (3) Директор немачке фармацеутске компаније Бајонтек (БиоНТецх), која је са америчким партнером Фајзером развила …

Метро је пљачка века, у Београду километар 100 милиона евра, у Мадриду 40 милиона!

Метро је пљачка века, у Београду километар 100 милиона евра, у Мадриду 40 милиона!

5 (5) Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић изјавила је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend