fbpx

ЧОМСКИ: Европска унија води колапсу све европске демократије

0
(0)

Ево питања за све који имају намеру да гласају 16. марта – које банкаре (стране и домаће) обогаћује Вучићева, Николићева и Дачићева власт? И, немојте да вас збуњује што данашњи НИН Ноама Чомског назива „анархистичким интелектуалцем“!

СВЕ владе у Европи, независно од политичког опредељења, следе исту политику, о којој одлучују групе неизабраних бирократа, руководилаца и индустријских групација у Бриселу, а која иде ка уништењу демократије, рекао је један од најзначајнијих светских интелектуалаца Ноам Чомски у интервјуу за нови број НИН-а.

У Европи, као и у САД, политичку агенду диктирају посебни интереси великих финансијских групација и банака, а један од њихових главних циљева је деструкција социјалне државе, „која представља једно од највећих достигнућа у послератној Европи“, оценио је Чомски.

Говорећи на трибини у Риму о тоталном колапсу европских демократских система и позивајући се на оцене из америчког листа „Волстрит џорнал“, овај, како наводи НИН, анархистички интелектуалац је упозорио да такав курс може имати прилично тешке последице, као што је појава тоталитарних владавина, односно диктатура.

Указавши на познату чињеницу да „бизнис никада није био у љубави са социјалним уговором“, Чомски је оценио да политика данас служи за богаћење банкара.

„Оно што је данас важно јесте количина новца која се слива у џепове фамозних банкара да би их обогатила, што нам говори да политика сада већ увелико служи за богаћење банкара. То је постало највећа вредност, док оно што се дешава нормалним људима нема никакву важност“, закључио је Чомски у интервјуу београдском недељнику.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Авдулах Хоти открио све о шокантном понижавању Србије: Преговарали смо о ратној одштети „Kосову“ и међусобном признању

3 (4) Авдулах Хоти каже да дијалог са Београдом нема алтернативу, али истиче да у …

Србија прихватила нову методологију преговарања са Европском унијом: Брзог приступања ЕУ (не)ће бити

3.8 (4) Александар Вучић, на видео-самиту у Паризу, потврдио је да је Србија прихватила нову …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *