Црна Гора: Амбасада Србије игра како Мило свира

0
(0)

Подгорица-Држављанка Србије Бранка Милић критиковала је Амбасаду Србије у Подгорици да ништа није предузела за заштити своје држављане који су противправно ухапшени у афери „Државни удар“.

Она је указала да су дипломате Србије у Подгорици деловалe у правцу прикривања истине и политичке позадине „државног удара“ по цену лажног признања кривице и да она буде осуђена без кривице.

У писму Амбасади, које ИН4С ексклузивно објављује, Милић је указала да је незаконито ухапшена и лажно пријављена од стране специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и поткупљених и корумпираних пијуна власти у Црној Гори, а за потребе уласка у НАТО.

Милић се налази у затвору у Спужу, али и поред тога што је лажно оптужена, како сазнаје ИН4С, држи се изузетно храбро, куражи остале недужне заточенике, односно  бескомпромисна је у борби да докаже све подметачине које су њу и остале довеле у спушки казамат.

Она је у писму навела да је изложена политичком, правном, психичком и физичком прогону од стране црногорског Тужилаштва, а да у читавом процесу нема ни најмању заштиту Амбасаде Србије у Подгорици, иако су упознати са свим детаљима.

Неспорно је да је Конзуларно представништво Србије, по ставу службенице која ме посећује у притвору, сагласно да су држављани Србије злоупотребљени за „државни удар“ и да су на преваран начин позвани да дођу у Црну Гору. Свесни су чињенице да смо противправно лишени слободе, да нам до рочишта за контролу оптужнице није био омогућен приступ доказима и њиховом извођењу, да нам је онемогућено да се на правно ваљан начин и благовремено припремимо за контролу оптужнице“, указала је Милић.

Како је истакла, Амбасада Србије у Подгорици зна да јој је ускраћено право на међународну правну помоћ како би по позиву Основног суда у Новом Саду истом приступила у својству сведока, да је лишена права да гласа на изборима и да се пред државним институцијама Србије изјасни о монтираном политичком процесу чији је талац и жртва.

Зна представница Конзуларног представништва да сам више месеци била у нечовечним условима у затвору у Спужу без подлоге за душек, стола, гардеробера, двадесетчетири сата под јаким неонским осветљењем. О мом хапшењу 16.10.2016. године у 00:30 часова Конзуларно представништво није било обавештено од полиције и Тужилаштва. Па ипак, поводом те чињенице, а која се односи на брутално кршење људских права и основних слобода њених држављана већ приликом лишења слободе, Србија није ништа предузела путем овог Конзуларног представништва“, навела је Милић.

Према њеним речима, Конзуларно представништво Србије, које у 39 држава врши дипломатско-конзуларне услуге за потребе Црне Горе, огласило се путем своје представнице – ненадлежним у случају лажно оптужених и противправно ухапшених својих држављана, изложених политичком, правном, процесном, психичком и физичком прогону од стране црногорског Тужилаштва и корумпираних пијуна извршне власти.

Ово конзуларно представништво није предузело ништа поводом бруталног кршења претпоставке невиности, правила поступка, права осумњичених и окривљених држављана Србије и начела судске независности. Није предузело ништа поводом јавног коментарисања истраге и суђења путем режимских медија у Црној Гори у време када је егзистирала Наредба о обавези чувања тајне, чињеница и података у овом поступку. Ово поготово што се кршењем претпоставке невиности њених држављана кренуло и пре него што је започет кривични и судски поступак, те се исто наставило у току прве фазе кривичног поступка. Институцијама и коментарима у црногорским режимским медијима, држављани Србије су месецима приказивани у најгорем могућем светлу, а у јавности нам је већ пресуђено кривично дело“, навела је Милић.

Она је додала да Конзуларно представништво Србије није предузело апсолутно ништа тим поводом, као што се није огласило када црногорски специјални тужилац Миливоје Катнић подстиче на територији Србије поседовање, набављање, превоз оружја и његово складиштење, када вербално напада уставни поредак, територијални интегритет и суверенитет Србије, успостављајући јој границу са Косовом.

Ово представништво није предузело ништа да заштити личност, достојанство и национална осећања својих окривљених држављана када им премијер Владе Црне Горе Душко Марковић „фигуративно“ али „врло јасно“ поручује да „Црна Гора није Равна Гора. Нити је била, нити ће икада бити“, те им сходно томе, главни специјални тужилац продужава притвор због „њиховог декларисаног деловања у Равногорском покрету у Србији“, казала је Милић.

Она је упитала шта треба да значи изјава Конзуларног представништва Србије „да ни убудуће неће учествовати у политичким размирицама у Црној Гори“, ако су жртве и таоци тих „размирица“ држављани Србије!?

Нема никакве сумње да је овде нападнута судска и тужилачка независност, слободни дух, вечни и универзални принципи слободе једнакости. Свима је јасно да се овде ради о нападу на српско национално биће, на Светосавље и Православље од стране отпадника од српског имена, те да су то одавно престале бити – политичке размирице“, истакла је Милић.

Ако се, како је навела, представница Конзуларног представништва при последњем сусрету изјашњава да верује да је Мирко Велимировић уцењен од Тужилаштва Црне Горе, тиме се доводи у питање изјава Чуровић Александра од 12.06.2017. године, поготово када су и ова представница и адвокат Миодраг Бојанић саопштили да је СДТ Црне Горе, лицима из Шапца, која су потписала споразум о признању кривице, заиста платило хотелски смештај у Подгорици и путне трошкове.

Да ли је било где у свету могуће и дозвољено да „нападнута држава“ каквом је Катнић представио Црну Гору плаћа „терористима“ и „криминалцима“ комплетан хотелски пансион и путне трошкове. Зар нас тужилаштво и полиција Црне Горе нису оптужили за „стицање незаконите добити“. Зар чланови криминалне организације који делују „уз примену тачно одређених правила унутрашње контроле и дисциплине“ и који делују у „међународним размерама“, да спадну на то да им Катнић плаћа возну карту за Србију и купање и обедовање у хотелу у Подгорици“, навела је Милић.

Како је истакла, након свега јасно је да не ради само о томе да Конзуларно представништво неће учествовати у „политичким размирицама у Црној Гори“.

Оно у мом конкретном случају није предузело ништа да се испоштује Правилник о ближем начину извршења притвора, јер је за њих нормално да ја боравим у простору не већем од 6м2, са прозорским отвором мањим од 1м2, без и једне утичнице – до даљњег. Дакле, самица, која је предвиђена да се користи на кратак временски период, за службеницу конзуларног представништва није спорно решење уз аргументацију да сам тражила једнокреветан смештај. Као да сам тражила нешто што ми не припада, као непушачу са констатованом ангином пекторис. Али, то свакако није простор у који сам смештена, већ је то простор прописаном чл. 10 овог правилника“, казала је Милић.

С  обзиром, додала је она, да ми је адвокат Миодраг Бојанић саопштио да је његов предлог Конзуларном предстваништву Србије да се ангажују око укидања притвора својим држављанима категорично одбијен реченицом „да Србија неће издвојити ни један динар“, овакав однос представнице не изненађује, те ја од Србије не очекујем никакву помоћ.

Режим у Србији који данас врши функцију власти, није ми помогао ни 2005. године када сам, борећи се за имовину Србије у Хрватској остала без средстава за живот. Илузорно је надати се њиховој помоћи ако се зна  да сам јавно објављивала и говорила о спрези самог врха власти са организованим криминалом и хирдо-грађевинском мафијом, као у случају – 45.000 нелегално изграђених објеката у Новом Саду, где Основно јавно тужилаштво не доноси јавнотужилачку одлуку, или у случају незаконите градње бране „Стубо-Ровин“ и потапања културно историјске баштине, гробова и подземних извора у селу Тубравић код Ваљева“, навела је Милић.

Она је истакла да јој не могу опростити што брани српске националне интересе.

Моје активности на изношењу истине о злочинима и геноциду који се над мојим српским народом континуирано спроводи вековима, а поготово у Првом, Другом светском рату, као и у овом 90-тих, свакако није пожељно у односу на чланице ЕУ и НАТО, а изнад свега није пожељно у односу на Ватикан и Римокатоличку цркву чији је један од главних задатака ликвидација Православља. А за Србију „ЕУ нема алтернативу“. Увек смо били добре слуге, а лоши господари“, нагласила је Милић.

Данас, додала је она, немам апсолутно никакву дилему да су ме напред описане моје активности одредиле да будем типована за улогу наводног терористе и члана криминале организације од режисера „државног удара“ у Црној Гори и њихових асистената у Србији.

Ово поготово након изостанка реакције Србије након безобразних и увредљивих изјава Катнића о граници Србије са Албанијом или „фигуративних“ али „врло јасних“ порука Душка МАрковића да „Црна Гора није Равна Гора. Нити је била, нити ће икада бити“, након чега ми се продужава притвор због „декларисаног деловања у Равногорским удружењима на територији Србије  – стр.128 оптужнице“, навела је Милић.

Према њеним речима, Конзуларно представништво Србије у Подгорици не налази за сходно да реагује ни након обелодавања криминалног досијеа сведока сарадника Саше Синђелића и његове везе са Катнићем.

Ово Конзуларно представништво не реагује ни након изјаве Мирка Велимировића пред судом у Новом Пазару, којом указује на примену насиља, уцену, изнуђивање признања и ментални склоп оних по чијем сам наређењу противправно лишена слободе и лажно пријављена, те на крају и оптужена“, истакла је Милић.

Али, додала је она, Конзуларно представништво Србије реагује када је обелодањена улога Србије у изјави Александра Чуровића од 12.06.2017. године коју сматрам апсолутно истинитом.

Представница Амбасаде Србије у разговору са мном није отворено позивала на потписивање споразума о признању кривице, али јесте исте подржавала, оправдавала и да пуно разумевања гледала према овом незаконитом правном послу. Она није деловала ни функционисала у правцу разоткривања истине, већ је, као и адвокат Бојанић, сматрала да је опасно и штетно у том правцу размишљати и градити своју одбрану. Када сам јој наговестила да ћу јавно да прозовем Катнића као лице које је својим изјавам и радњама напало на територијални интегритет и суверенитет Србије, да он врши тероризам и стварање криминалне организације са својим познаницима Мирком Велимировићем, Сашом Синђелићем и корумпираним пијунима власти у Црној Гори, бурно је реаговала и рекла да – то не смем да изјавим. Дакле, она је деловала у правцу прикривања истине и политичке позадине „државног удара“ по цену лажног признања кривице и по цену да будем осуђена без кривице. Уколико је могуће већ на главном претресу, како је изјавила у нашем последњем разговору“, навела је Милић.

Како је казала, све наведено представница Амбасаде је сугерисала и наводном бригом за моје здравље „јер шта ми све вреди ако се разболим“.

При томе ни она ни Конзуларно представништво Србије, као ни надлежне институције Србије, не налазе за сходно да испоштују прописе, односно да реагују када их обавештавам о кривичним делима почињеним над држављанима Србије, жртвама и таоцима „државног удара изборног дана у Црној Гори“. Сасвим исправно је закључила притвореница са Коника, где су за 30 евра куповани гласови за ДПС и режим у Црној Гори, да се у случају држављана Србије, противправно ухапшених 15/16 10. 2016. године ради о сценарију „два у један“ тј. у Србији типовани, па на преваран начин позвани и доведени у Црну Гору да будемо статисти за „државни удар“, а коју услугу по принципу реципроцитета Црна Гора враћа Србији тако што притвореним лицима у Спужу није дозвољено да гласају на последњим председничким изборима у Србији, вређају личност, достојанство и основно људско право – право да гласам. Сасвим супротно, Србија исказује бригу према сведоку сараднику Саши Синђелићу, кријући податке о њему и стављајући му на располагање адвоката, члана судског већа Војног суда које се огласило ненадлежним поводом убиства које је починио у Хрватској, а којим судским већем је председавао Катнић“, рекла је Милић.

Она се захвалила на подршци и помоћи коју добија од кћерке и њеног вереника, као о од Митрополије црногорско-приморске.

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

САЗНАЈЕМО! ПЛАЧ И КУКЊАВА: У америчкој амбасади у Београду победу Трампа дочекали У СУЗАМА!

0 (0) Упркос суздржаној изјави америчког амбасадора Кајла Скота после победе Доналда Трампа на изборима …

Огласи се и Ђукановићев покровитељ НАТО – само друга глава криминалне хидре у Београду ћути

0 (0) ДЕМОКРАТСКА странка Србије (ДСС) осудила је бруталност полиције и специјалне антитерористичке јединице Црне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend