Нови двори Мила Ђукановића на Горици?

Нови двори Мила Ђукановића на Горици?

Мило Ђукановић више не станује у свом стану у згради на Горици у коју је својевремено стамбени простор добило десетак црногорских функционера, наводе његове комшије, већ у оближњој новосаграђеној велелепној вили на плацу његовог пријатеља Владана Ивановића, власника „Волвокса“, површине 481 квадратни метар, преноси портал Седмица.

„Уз помоћ компјутерске апликације Google Earth погледали смо сателитски снимак ове куће, пошто је њој земаљским путем практично немогуће прићи.У непосредној близини је државна вила ‘Горица’ (означено бројем 2 на слици), као и кућа Миловог бившег пријатеља Ратка Кнежевића (5), и власника ‘Волија’ Драгана Бокана (4). Зграда у којој је до скоро становао означена је бројем 3.

gorica đukanović 2 Нови двори Мила Ђукановића на Горици?

На жалост, ово је снимак из сателита од прошле године, а кућа је у међувремену завршена и усељена,“ наводи портал Седмица и појашњава:

„До 2008. године, тај плац је припадао зеленом појасу, али је априла мјесеца те године измјенама Детаљног урбанистичког плана ‘Нова варош 2’ претворен у градску урбанистичку парцелу број 104, површине 1.579 квадрата. Прије четири године, Владан Ивановић, блиски пријатељ Мила Ђукановића, и брат Миодрага Ивановића, који је кум и најближи сарадник Аца Ђукановића, купио је од града ту парцелу за чак 1.108.458 евра, у поступку спроведеном по Јавном позиву објављеном у дневној штампи.“

Портал наводи да су уговор о преносу права на грађевинско земљиште потписали директор Агенције за имовину Подгорице, Драган Ђукић и купац Владан Ивановић. У њему пише да се градска урбанистичка парцела од 1.579 квадрата преноси на коришћење уз накнаду. Цијена по квадрату је 702 евра, односно 1.108.458 евра укупно, а документа Секретаријата за финансије потврђују да је Ивановић уплатио новац на рачун подгоричког буџета.

gorica đukanović 3 Нови двори Мила Ђукановића на Горици?

„То је већи дио садашњег плаца, а још једна мањи дио је купио од приватника, тако да га је само земљиште коштало близу 1.500.000 евра.

Да ли је Владан Ивановић само формални власник ове виле, а Мило Ђукановић стварни, можда се сазна једног дана…,“ наводи „Седмица“.

ИН4С

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ђукановић забринут: Да се не осоколе присталице „Велике Србије“

Ђукановић забринут: Да се не осоколе присталице „Велике Србије“

Председник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да је напредак угрожен у целом региону Западног Балкана. …

Мило Ђукановић: Због трагичне анексије од Србије Краљевина Црна Гора ушла у рат

Мило Ђукановић: Због трагичне анексије од Србије Краљевина Црна Гора ушла у рат

Црногорска столица у Паризу остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *