Насловна / Свет / Хелм / Црна Гора дозвољава содомитима да усвајају децу
Црна Гора дозвољава содомитима да усвајају децу 1

Црна Гора дозвољава содомитима да усвајају децу

Тим актом који је утврдила радна група наводи се да је “партнер који није родитељ детета дужан да издржава децу дугог партнера ако она немају сродника који су по закону којим се уређују породични односи дужни да их издржавају или сродници немају могућности за то“.

Та обавеза за партнера постоји и после смрти родитеља детета, с тим што партнер нема могућност да усвоји дете, осим у ситуацијама када комплетна родбина одбије да прихвати малолетника.

У хитним случајевима, када прети непосредна опасност за децу, партнер има право донети хитне одлуке о предузимању неопходних радњи у складу с интересима деце и о томе одмах обавести родитеља.

Свакодневне одлуке у вези с децом може доносити и партнер уз пристанак родитеља деце наводи се у нацрту закона који би ускоро требало да усвоји Влада, а потом проследи Скупштини на усвајање. Такође, треба напоменути да је текст овог прописа могуће мењати јер је још у питању форма нацрта.

Како сазнаје Дан, предложеним нацртом закона задовољни су представници Владе, али и невладиног сектора који су укључени у израду.

Склапање регистрованог партнерства слично је склапању брака, па тај чин обавља матичар, у присуству сведока, односно кумова. Партнери као и супружници могу променити презиме или свом додати још једно.

Пре закључења партнерства будући партнери морају доказати да већ нису у браку или регистрованом партнерству, да нису млађи од 18 година, а у заједницу не могу ступити блиски сродници. Сродство засновано усвојењем представља сметњу за закључење партнерства на исти начин као и крвно сродство.

Законом се не препознају истополне ванбрачне заједнице, као што је то случај код хетеросексуалаца.

Извор: Мондо

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Медојевић: Мафија у Црној Гори десеткована – сви босови постали шефови полиције 11

Медојевић: Мафија у Црној Гори десеткована – сви босови постали шефови полиције

Мафија у Црној Гори десеткована. Сви босови мафије постали шефови полиције.Мафија у Црној Гори расписала …

Видовданске свечаности у порти Архангела у Призрену 13

Видовданске свечаности у порти Архангела у Призрену

У порти манастира Светих Архангела у Призрену традиционално је одржана, 19. по реду, Дечија смотра …

4 Коментара

  1. Kako „partner koji nije roditelj“! Kakva je to politička nekorektnost i homofobija i polna diskriminacija ili šta već? Pa još u propisima! Svaki partner je roditelj, neki A, a neki B. Biće packi, vidim ja!

  2. Није проблем што је неприродно, него што се то упорно, даноноћно пропагира баш у СВАКОЈ држави!

  3. Уништење људског рода….педери и лезбејке су нато пешадија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *