Црна Гора: „Слобода тражи људе“ 12. ноћ – Нема одустајања до пада диктатуре!

0
(0)

Велики број грађана, заједно са челницима Демократског фронта, провео је 12. ноћ заредом испред Скупштине Црне Горе, а протест је ушао у тринаести дан.

Ноћ испред Скупштине Црне Горе провели су готово сви лидери Демократског фронта.

Сви у региону имају своје диктаторе

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић истакао је да је је Влада премијера Мила Ђукановића изгубила легитимитет и повјерење. Ових дана смо затрпани позивима из региона. Сви у региону имају своје диктаторе. Сви у региону имају своје лопове. Додуше, мијењали су их више пута. Једино ми не мијењамо овог лопова 27 година, казао је Медојевић у вечерашњем обраћању на скупу.

Он је казао да су „протести пробудили народ и показали да у Црној Гори постоје слободни људи“.-Коначно можемо објаснити својој дјеци да у овој Црној Гори постоје неки други политичари и неки други људи осим ових диктатора, изјавио је Медојевић.

„Влада која је настала крађом не може се звати Влада. Ми ћемо са вама да изградимо ону богату и истинску Црну Гору. Државне органе ослободити од окова корупције, а државу од криминала“, нагласио је Медојевић.

Медојевић је рекао окупљењима да буду и ових дана заједно са њима, да помогну и другима да дођу да пишу историју која се пише демократски и ненасилно.

„Било шта да покушају морају да знају да ћемо ми бити ту да бранимо ову слободу. Позивам полицајце да нам се придруже у борби за наша права јер нема потребе да обезбјеђују скуп, а налазе се у исто лошој ситуацији као и остали грађани Црне Горе“, рекао је Медојевић.

Медојевић је рекао да иако полиција крене силом на грађане који протестују мирно и без инцидената, да ће,прије свих, посланици ДФ-а бранити „слободну територију“.

Зграду Скупштине и предсједника обезбјеђивало је више десетина полицајаца.

Челници ДФ протестима траже формирање прелазне владе, коју би чиниле све парламентарне странаке и која би створила услове за одржавање поштених и демократских избора, наводећи да се неће разилазити до испуњавања тих захтјева.

У захтјеву који је упућен Влади, Скупштини и предсједнику Црне Горе, затражена је и потпуна имплементација изборног законодавства, електронска идентификација бирача, пречишћен бирачки списак, контрола свих државних ресурса и служби безбједносних, као и равноправан третман на Јавном сервису. Тиме би се, како се наводи, стекли услови за демократске изборе.

Иначе, претходних 12 дана протеста Демократског фронта испред Скупштине Црне Горе у Подгорици протекли су без инцидената, а обиљежила га је добра организација. У главном граду и даље су биле примјетне јаке полицијске снаге.

Говорници, челници Демократског фронта, али и остали, обраћају се грађанима са бине која је била постављена испред Скупштине, са поруком „Слобода тражи људе”.

Након што су у понедјељак прошетали по први пут и дали обећање да ту није крај, протестанти из петаест црногорских општина, поновили су у четвртак шетњу, само овога пута у много већем броју.

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦРНА ГОРА – Обрађено 100 одсто гласова, oпозиција може да формира власт

5 (5) На основу 100 одсто обрађених гласова три опозиционе странке имају већину у параламенту. …

Црна Гора: ДПС и Мило Ђукановић више нису власт, опозиција исвојила већину у парламенту

4.8 (4) Из изборног штаба Демократског фронта, око којег је окупљена коалиција „За будућност Црне …

2 Коментара

  1. a markovica ubise u budvi………….yagovarao je pomirenje srba i crnogoraca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *