Србски Образ и СНП Наши: Диктатор Александар Вучић забранио скуп у Новом Саду без икаквог основа

0
(0)

Србски Образ и СНП Наши: Диктатор Александар Вучић забранио скуп у Новом Саду без икаквог основа

Србски Образ и СНП Наши обавештавају јавност да је МУП Србије, по наређењу Александра Вучића, без икаквог основа забранио скуп „Ослободи Нови Сад — Протест против диктатуре и антируског лобија“, који је требало да се одржи у суботу 10. октобра у 11 часова у Новом Саду, испред седишта ЛСВ-а, на Тргу младенаца.

Скуп смо уредно пријавили седам дана раније, при чему је првобитно било предвиђено да отпочне у 15 часова, и том приликом су нам представници МУП-а усмено саопштили да је све у реду и да нема никаквих препрека за његово одржавање.

Међутим, након три дана, позвали су нас и затражили да се промени време или место одржавања скупа, јер су наводно на поменутом тргу у то време заказана венчања, и да су они то превидели. На наше речи да смо ми пристојни људи и да нећемо сметати сватовима, добили смо одговор да би сватови могли сметати нама!?

„Можете одржати скуп на било ком другом месту, само не на Тргу младенаца“, рекао нам је полицијски службеник. „Кад је тако, одржаћемо га испред новосадског седишта СНС-а“, одговорили смо.

Није прошло ни 15 минута, а полицајци су нас поново позвали и рекли како не може ни испред СНС-а, него искључиво на Тргу слободе или испред СПЕНС-а. На нашу опаску да су то места која немају везе са идејом нашег скупа, који је усмерен против диктатора Александра Вучића и његовог вазала Ненада Чанка, понудили су нам да га ипак одржимо на Тргу младенаца, али уз обавезну промену времена, у 11 часова пре подне. Прихватили смо тај предлог, и поред тога што је време било непогодно, са циљем да се скуп ипак одржи.

Међутим, јуче је уследио нови позив из полицијске станице Стари град у Новом Саду, чији командир Величковић нам је изнео одлуку да скуп никако не може бити одржан на Тргу младенаца — и поред тога што га је претходно два пута усмено одобрио — зато што је ту седиште ЛСВ-а и да ниједан скуп испред било које странке не може бити одобрен!? На питање од кога је добио такав налог, полицијски командир није знао да одговори, муцао је, а затим рекао: „Од Министарства унутрашњих послова“. Уместо иоле сувислог објашњења, изнео је „конструктивну“ идеју да га преместимо на друго место или ће бити забрањен.

На два дана пред одржавање скупа, којем је већ мењано време одржавања, промена места би била крајње неозбиљна и стога ову режимску уцену нисмо прихватили.

Сасвим је јасно да иза ове забране стоје Александар Вучић и Ненад Чанак , који су на све начине покушавали да га онемогуће, или да сталним променама времена и места одржавања учине да дође што мањи број људи.

Србски Образ и СНП Наши се на овој препреци неће зауставити. У наредним данима ћемо пријавити нови протест, на који ће, у то смо уверени, доћи још више људи којима је доста диктатуре Александра Вучића и његових сатрапа.

Осим тога, у сарадњи са нашим правним тимом, поднећемо уставну жалбу Уставном суду због учесталог кршења Уставом зајемченог права на окупљање и изражавање политичких ставова. Напомињемо да је ово већ четврти протест који нам је забрањен у последњих месец и по, а да је само један био дозвољен (6. септембра на Тргу републике у Београду), и поред тога што су сви били уредно најављени и пријављени у складу са законом.

То је прави доказ да Србијом влада диктаторски режим Александра Вучића и антируског лобија, који покушава да на сваки начин угуши све који се часно и одлучно боре за слободну, богату и снажну Србију.

(Србски Образ-НСПМ)

Блиц: Забрањен скуп клерофашистичког покрета „Образа“ и ултрадесничарске организације „Наши“ у Новом Саду

Забрањени клерофашистички покрет „Образ“ и ултрадесничарка организација „Наши“ саопштили су данас да је МУП Србије забранио њихово за сутра најављено протестно окупљање испред седишта Лиге социајлдемократа Војводине (ЛСВ) у Новом Саду.

Они су у саопштењу најавили да ће у наредним данима поново пријавити одржавање протестног скупа и оптужили председника Владе Србје Александра Вучића, кога називају „диктатором“, да заједно са председником ЛСВ Ненадом Чанком стоји иза забране скупа.

„Образ“ и „Наши“ раније су најавили за сутра протест у Новом Саду против ЛСВ, док је ЛСВ у време најављеног протеста најавио да ће одржати седницу свог Стручног савета за комунална питања на тему „Основне методе ефикасног чишћења прљавштине са улица Новог Сада“.

„Образ“ и „Наши“ су протест под називом „Ослободи Нови Сад“ били најавили за сутра у 11 сати, на Тргу младенаца испред седишта ЛСВ, а председника те странке Ненада Чанка назвали су „бахатим сепаратистом“ и „носиоцем антируског лобија“.

ЛСВ је за сутра у 10.30 у својим просторијама био заказао седницу Стручног савета за комунална питања, јер надлежни органи „имају превелики праг толеранције на прљавштину“, због чега је на новосадским улицама почело да се гомила разно ђубре.

„Стручни тим за комунална питања на својој сутрашњој седници предочиће сет ефикасних решења која су одмах примењива и омогућавају трајно чишћење. Гомилање ђубрета у центру, а затим и у свим другим крајевима града, јесте појава која свуда представља једнаку сметњу за здрав и нормалан живот“, навео је ЛСВ.

„Образ“ и „Наши“ још су раније саопштили да су сутрашњи протест желели да организују против, како су навели „диктатора“ Александра Вучића који омогућава да се најплодније оранице у Војводини продају хрватским тајкунима, док се на сваки начин потискује руски утицај.

(Блиц)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија у ауторитаризму, спречен дијалог у друштву

4.8 (5) После председника Александра Вучића, и премијерка Ана Брнабић сматра да је извештај Фридом …

Никиту Михалкова цензурисала главна руска државна телевизија

3 (2) Емисијом коју је државна телевизија одбила да емитује у репризном термину Никита Михалков …

Један коментар

  1. JEB.ĆEMO MI MATER IZDAJNICIMA KOJI MASAKRIRAJU SRBIJU,JOŠ SAMO MALO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend