субота , август 19 2017

Црна Гора: Тужилаштво подигло оптужницу против Дикића и челника Демократског фронта (ДФ) Андрије Мандића и Милана Кнежевића за тероризам

Црногорско специјално тужилаштво подигло је оптужницу против више особа које окривљује за припремање терористичког напада на Црну Гору на дан прошлогодишњих парламентарних избора, а с циљем насилне смене власти ради спречавања државе да уђе у НАТО.

Оптужница је данас достављена Вишем суду у Подгорици, који треба да је потврди, речено је агенција Бета у том суду.

Виши суд ће се ускоро огласити са детаљима око овог случаја који месецима оптерећује домаћу јавност и одражава се на политичке прилике у земљи.

Према наводима подгоричких медија, оптужница је подигнута против руских држављана Едуарда Шишмакова и Владимира Попова, челника Демократског фронта (ДФ) Андрије Мандића и Милана Кнежевића, те неколико српских држављана.

Према незваничним сазнањима Вијести, међу оптуженима је и пензионисани генерал Жандармерије Србије Братислав Дикић.

Црногорско тужилаштво је сумњичило 25 особа из Русије, Црне Горе и Србије за стварање криминалне организаије и тероризам у покушају 16. октобра прошле године.

Деветорица држављана Србије су раније признали кривицу и споразумели се са тужилаштвом и они су кажњени казнама од пет до шест месеци затвора.

 

Тужилаштво је прошле године расписало потернице за држављанима Русије, које је у истрази означило за организаторе осујећеног напада и њима ће, како је раније најављено, бити суђено у одсуству.

Потерница је расписана и за двојицом српских држављана Немањом Ристићем и Предрагом Богићевићем, али је Србија одбила да их изручи.

Казне затвора предвиђене за организаторе терористичког напада су од три до 15 година зарвора, а за чланове организације од годину до осам година.

Оптужница је подигнута пар дана пред истек шестомесечног законског рока колико су неки од ухапшених у затвору.

Бета

Актуелно

ИЗЛОЖБА У ЊУЈОРКУ: Подунавље Хелм (Балкан) као колевка наше цивилизације (видео)

Изложба ”Изгубљени свет старе Европе” одржана у Њујорку, приказала је Подунавље Хелма (Балкана) као колевку …

За седам месеци у БиХ ушло близу 43.000 Арапа, највећи број из Уједињених Арапских Емирата

У БиХ је за седам месеци ове године ушло 42.627 грађана из арапских земаља, пише …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons