Црна Гора: Тужилаштво подигло оптужницу против Дикића и челника Демократског фронта (ДФ) Андрије Мандића и Милана Кнежевића за тероризам

Црногорско специјално тужилаштво подигло је оптужницу против више особа које окривљује за припремање терористичког напада на Црну Гору на дан прошлогодишњих парламентарних избора, а с циљем насилне смене власти ради спречавања државе да уђе у НАТО.

Оптужница је данас достављена Вишем суду у Подгорици, који треба да је потврди, речено је агенција Бета у том суду.

Виши суд ће се ускоро огласити са детаљима око овог случаја који месецима оптерећује домаћу јавност и одражава се на политичке прилике у земљи.

Према наводима подгоричких медија, оптужница је подигнута против руских држављана Едуарда Шишмакова и Владимира Попова, челника Демократског фронта (ДФ) Андрије Мандића и Милана Кнежевића, те неколико српских држављана.

Према незваничним сазнањима Вијести, међу оптуженима је и пензионисани генерал Жандармерије Србије Братислав Дикић.

Црногорско тужилаштво је сумњичило 25 особа из Русије, Црне Горе и Србије за стварање криминалне организаије и тероризам у покушају 16. октобра прошле године.

Деветорица држављана Србије су раније признали кривицу и споразумели се са тужилаштвом и они су кажњени казнама од пет до шест месеци затвора.

 

Тужилаштво је прошле године расписало потернице за држављанима Русије, које је у истрази означило за организаторе осујећеног напада и њима ће, како је раније најављено, бити суђено у одсуству.

Потерница је расписана и за двојицом српских држављана Немањом Ристићем и Предрагом Богићевићем, али је Србија одбила да их изручи.

Казне затвора предвиђене за организаторе терористичког напада су од три до 15 година зарвора, а за чланове организације од годину до осам година.

Оптужница је подигнута пар дана пред истек шестомесечног законског рока колико су неки од ухапшених у затвору.

Бета

Актуелно

У Румунији га чека затвор због корупције а у Србији саветује Вучића

Бивши румунски премијер Виктор Понта изјавио је да сматра да то што је добио држављанство …

Добро дошли у Македонију — Mirë se vini në Maqedoni

Закон о двојезичности по коме се албански и македонски језик изједначавају не може да спречи …

2 Коментара

  1. Петиција Слобода за Србина Генерала Полиције др Братислава Дикића !
    Петицију можете потписати овде https://www.petitions24.com/183037

  2. Izdrzi Dikicu, Srbine brate! Crna Gora je guja u nedrima koja je Srbiji zabila noz u ledja , priznajuci medju prvima Nezavisno Kosovo…. I cemu da polemisemo. Milogorci su rekli svoje, ali su i oni popusene lule. Nek zmija otpuze u svoj kamenjrar sto rasparcava Svetu Srpsku Zemlju – Kosovo. Ovo je farsa od sudjenja . Drzati coveka obolelog od karcinoma u tamnici. Nevinog coveka, samo zato sto je Pravoslavac. Rasplesce se i ovo vrzino kolo a onda ce nadam se i Poglavica Duvankesa prijatelj Albanaca na robiju. I Njegos se prevrce u grobu. Kukavna vam majka. Cija majka crnu vunu prede , dzemperasi i ispusene lule Zapada . .⌛

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons