ЦРНИ: Закачио ме је кашиком багера, испред жене и деца, пао ми је мрак на очи

ЦРНИ: Закачио ме је кашиком багера, испред жене и деца, пао ми је мрак на очи

Драган Миловановић звани Црни, Шапчанин који је у суботу зауставио багер на протестима у том граду, пуштен је из притвора да се брани са слободе. На терет му се ставља кривично дело наношење тешких телесних повреда, за које је запрећена затворска казна до пет година затвора. Он каже да се каје, али напомиње да ради са том машином и зна колику штету и повреде она може да направи.

Миловановић је јуче пуштен из притвора, након дводневног задржавања након инцидента на блокади у Шапцу, али и после дводневних протеста у знак подршке свима ухапшенима. У првој изјави након изласка из притвора – показао је кајање.

„Није смело да дође до тога, нисам имао намеру никога да ударим, него да зауставим машину. Дечка ми је жао, искрено, нисам имао намеру да га повредим – каже за Нова.рс Драган Миловановић. Испричао је и како се уопште нашао у овој ситуацији.

„Дошао случајно, својим послом, нисам ни знао за протесте, нисам члан ниједне странке. Стајао сам ту, кад је дошао тај са утоваривачем, кренуо сам кући. Закачио ме је кашиком, и ја сам хтео само да угасим машину. Али он ме је одозго ударио у главу, у груди, ногом. И ту ми је пао мрак на очи: ударио сам га неколико пута. Могло је доћи до озбиљних повреда да је наставио с багером. Жао ми је дечка, није требало тако да урадим, али свако од нас, изгледа, има тај неки моменат“, каже Миловановић.

Каже да у тренутку када је скочио на багер, заправо, није ни размишљао.

„Ту није било размишљања. Видите људе, жене, децу…па ја рукујем тим машинама, и знам шта може да направи“, велике повреде.

На питање да ли се каје, каже „наравно“.

Адвокат Владимир Терзић медијима је рекао да је непозивање сведока била стратегија адвоката.

„Основна идеја је била, познајући систем и законик о кривичном поступку, да изаберемо тактику да не предлажемо ниједног сведока, што је уродило плодом. Драгану је укинуто решење о задржавању, он је пуштен на слободу“, каже Терзић.

Говорећи о померању саслушања, каже да мисли да је то био налог полиције.

„Томе је кумовало то што је најављен протест подршку Драгану, могуће да је то била идеја полиције да убрзају, што је наравно недопустиво“, каже он.

Поновио је да неко ко је нестручан за вожњу поменуте машине може да изазове јако тешке последице, што је „Драган управо спречио“.

„Он јесте можда у једном моменту прекорачио силу, али његово психичко стање је било угрожено. Прво, момак је њега први ударио ногом, то је све било довољно да Драган буде пуштен и да се брани са слободе“, каже он.

Подсећа да је запрећена казна до пет година затвора.

„Уколико се закон примењује једнако за све, они сви морају бити саслушани, у којим улогама, да ли ће одговарати за нека кривична дела, прекршај или неће, али сви морају бити саслушани. Оно што брине је то ћутање, из читаве ситуације испада да је само Драган нешто урадио. Очигледно да закон није једнак за све“, каже он.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић о багеру који гази народ: Може да наиђе чиме хоће!

Вучић о багеру који гази народ: Може да наиђе чиме хоће!

Брже-боље, Александар Вучић је вечерас поново дошао у “Хит-Твит” и Тв Пинк (која ће морати …

Из затвора пуштен Драган Миловановић Црни, прва „левица“ Србије (видео)

Из затвора пуштен Драган Миловановић Црни, прва „левица“ Србије (видео)

Драган Миловановић Црни, Шапчанин који је у суботу зауставио багер на протестима у том граду, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *