Вучићу, узалуд претње да ћете на нас бацати фарбу, у суботу тотална блокада Србије
фото: Нова.рс

Вучићу, узалуд претње да ћете на нас бацати фарбу, у суботу тотална блокада Србије

Срамотно застрашивање и покушај Александра Вучића да у суботу изазове грађански рат у Србији, неће заплашити народ. Претње да ће довући ботове, који ће бацати љубичасту боју на возила која буду блокирала аутопутеве и велике саобраћајнице је само бедан покушај да се заплаше учесници протеста.

Побуњени народ је спреман и за тај сценарио. За разлику од прошле суботе, нико овај пут на протест неће доћи неприпремљен и неопремљен. СНС хорде, усташоиди и велике и мале Веље Невоље више никада неће моћи да бију народ Србије.

Једни од учесника протеста у суботу, активисти покрета Крени-промени, уручили су данас Секретаријату председника Републике услове под којима ће бити обустављене најављене блокаде путева, а на списку су ослобађање свих ухапшених, повлачење Закона о експропријацији и измене Закона о референдуму и народној иницијативи.

Активиста покрета Крени-промени Саво Манојловић рекао је на конференцији за новинаре испред Секретаријата да, према информацијама тог покрета, тренутно нема ухапшених, али да тај зајтев свакако остаје зато што су људи у понедељак били привођени и „застрашивани“.

Поводом оптужби председника Србије Александра Вучића да су ови протести покушај рушења власти, Манојловић је рекао да то „апсолутно нема везе“ са тим и да су протести у вези за захтевом о испуњавању три услова достављена кабинету шефа државе.

Наглашавајући како је „цела Адвокатска комора“ истакла да је Закон о експропријацији неуставан и да председник не сме да га потпише, Манојловић је оценио да Вучић „показује страх“ уколико из неких „сујетних разлога“ не жели да пристане на захтеве Крени-промени, јер за одбијање не постоји ниједан правни разлог.

Због тога, указао је, шта год да се догоди у суботу приликом протеста грађана одговорни ће бити Вучић и полиција.

Манојловић је позвао грађане да 4. децембра у 14 сати дођу на протесте „мирне и достојанствене какви су углавном били и прошле суботе“.

Он се извинио свим грађанима који не учествују у протестима и поручио им да би у том случају требало да остану код куће.

Нагласио је да су активисти „потпуно свесни“ да блокирају Србију и указао да закони чије повлачење праве озбиљније последице по правни систем Србије.

србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Слободан Рељић: Независно судство! Али од кога?

Слободан Рељић: Независно судство! Али од кога?

Сад смо у прилици да гледамо докидање „треће гране власти“. Судство ће се претворити у …

Зашто је Александар Вучић опасан по Србију?

Зашто је Александар Вучић опасан по Србију?

На самом почетку да разјаснимо зашто Александар Вучић представља велику хипотеку за Србију и њено …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *