Да ли режим због избора муља с подацима и крије нови талас епидемије?
Beograd, 2. aprila 2020.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic na sednici oba krizna staba. U pitanju je sastanak Kriznog staba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog staba za otklanjanje nastalih i sprecavanje mogucih stetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Да ли режим због избора муља с подацима и крије нови талас епидемије?

Србија у последња два дана има највећи проценат заражених у односу на број тестираних од када је укинуто ванредно стање, па смо прекјуче имали 2% заражених, а јуче чак 2,37%.

Тако су након 114 заражених 17. маја на тестираних 6.526 људи, сутрадан број тестираних смањили на 4.113, па је број заражених пао на 89 иако је процентуално порастао са 1,75% на 2,16%. Слично томе, када је 22. маја на 5.998 тестираних било 105 заражених, сутрадан је број тестираних смањен на 4.415, а следећег дана на 3.644, па је логично и број заражених пао прво на 68, па на 67 људи. Коначно, исто су урадили и јуче, када су након 4.795 тестираних и 96 заражених смањили број тестираних на 3.124 па је и број заражених привидно смањен на 74, иако је процентуално порастао са 2,0% на 2,37%.

Последњи пут када је број заражених прешао 2%, а то је било 18. маја, премијерка је одмах заказала Кризни штаб који је разматрао увођење додатних мера заштите и затварање кафића и башти. Чак је и пословично опуштени др Несторовић тада изјавио:

– Као да ништа до сада нисмо урадили. Чим су се укинуле мере људи су то схватили као да је крај епидемије. „Пукао“ је тај психолошки моменат и сви се понашају као да се ништа не дешава, као да пре неколико недеља није било ванредно стање. Појављују се нова жаришта…

Уместо да је Кризни штаб и овог пута хитно реаговао и размотрио враћање мера заштите здравља, др Кисић Тепавчевић нам је само обзнанила додатно релаксирање мера и укидање ограничења за окупљања на отвореном, очигледно због одржавања предизборних митинга.

Ово није једини случај манипулације подацима. Wорлдометер, један од најмеродавнијих светских сајтова за праћење епидемије Цовид-19, јуче је забележио драстичан пад заражених у Србији, са 4489 на 437! Пошто они само објављују званичне податке, није јасно којом магијом је дошло до оваквог пада?

Да ли режим због избора муља с подацима и крије нови талас епидемије?

sajt Worldometer

Да ли је могуће да се све ово ради само да би се вештачки створио привид нормалности и подигла излазност на предстојећим изборима? Избори су за само две недеље и сада је свима јасно да ће се одржати усред епидемије, али никоме није јасно зашто држава не ради ништа како би спречила масовно ширење заразе на изборним местима, уместо што прикрива податке о стварној размери епидемије?

Али не брините, чим прођу избори поново ће нас затворити и оптужити да смо били неодговорни, а нама ваљда остаје једино да се надамо „да ће нам Ђура опростити што нас је тукао“.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Бранислав Несторовић: Пре су ме јурили, а сада сам постао рестриктиван (видео)

Бранислав Несторовић: Пре су ме јурили, а сада сам постао рестриктиван (видео)

Гост: Проф др Бранимир Несторовић – Начелник одељења за алергологију, пулмологију универзитетске дечије клинике у …

Kон: Гледамо како се вирус слободно шири и преноси

Kон: Гледамо како се вирус слободно шири и преноси

Члан Kризног штаба и епидемиолог Предраг Kон изјавио је да нас и наредних дана очекује …

Један коментар

 1. Naje..li smo s ovima

  Koji šarlatani.
  Krili su koronu dok nisu prikupili potpise za kandidacionu listu, sada prerano objavili prolazak opasnosti i kriju uvećanje obolelih, da bi se obavili izbori, a onda, šta nas snađe.
  A posebna je priča njihova “struka” iza koje se svo vreme kriju i zaklanjaju, a ta ista “struka” peva pesmu koju je on nauči.Jedino nestorović se malo koprca, pa ga obasipaju drvljem i kamenjem.
  Ovakvo šarlatanstvo, bezobrazluk i izdajstvo nisam video za mojih 80-tak godina, ali će zato, dok Gejts napravi bilo kakvo đubre od vakcine, OBAVEZNO nas pelcovati uz želju da što više nas nestane.
  Još kad bi mogli da naprave vakcinu kojoj bi mogli da narede da bude što smrtonosnija ako primalac nije član SNS-a (IF NOT SNS GO DEAD).A mislite da nije nemoguće, ako se u vakcini bude nalazio čip?zato se i nastoji ubrizgti taj čip…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *