Дачићевим потписом из 2012. године омогућен је долазак РОСУ у Косовску Митровицу!

Дачићевим потписом из 2012. године омогућен је долазак РОСУ у Косовску Митровицу!

0
(0)

Најновији упад РОСУ на север Косова нема везе са истрагом убиства Оливера Ивановића, рекао је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

– Свима је јасно да упад РОСУ на север Косова нема везе са решавањем убиства Ивановића, већ са опстанком Срба на Косову и Метохији и да представља политичку игру – рекао је Стефановић.
Он је у том контексту позвао Приштину да обавести Београд о томе докле се стигло са решавањем Ивановићевог убиства.

– Београд је заинтересован за разрешење убиства Оливера Ивановића и волели бисмо да добијемо било какву информацију докле се стигло са истрагом. Не морају то да поделе са нама, могу са међународним институцијама или да изађу и јавно кажу. Нека кажу кога су оптужили и за шта. Нека кажу да су на прагу решавања тог убиства – рекао је министар полиције.

Каже и да су КФОР и НАТО дали гаранције да РОСУ неће долазити на север Косова, а да о томе не буду обавештени људи из локалне заједнице, али да се то ипак десило.

– Узашно је сложено стање по живот људи, по Србе на КиМ. Њихова безбедност је стално угрожена јер не знају више шта може да им се деси – истакао је Стефановић, и додао да Београд прати ситуацију.

Како је навео, „покушавамо да будемо одговорни јер морамо водити рачуна да било какав наш потез не угрози безбедност Срба на КиМ, а да се истовремено боримо за очување територијалног интегритета земље“.

Министар је навео да је ситуација на КиМ и даље веома напета и да се ништа није променило за Србе, јер таксе на робу из Србије нису укинуте.

– Противзаконито уведене таксе и даље су на снази, оне угрожавају интерес Срба који живе јужно и северно од Ибра – рекао је Стефановић.

Он је додао да су увођењем такси прекршени сви међународни принципи и норме, и да не види озбиљнију реакцију „свих оних који би на то морали да реагују“.

– Не зато што то каже Србија, већ ако хоће да заштите међународно право и споразуме чији су гаранти. Узнемиреност становништва је велика јер је ово пети пут да на север Косова упадају људи са дугим цевима – нагласио је министар.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Страдање породице Јовановић из Могиле слика Срба на КиМ напуштених од своје државе (видео)

Страдање породице Јовановић из Могиле слика Срба на КиМ напуштених од своје државе (видео)

5 (1) Породице Јовановић у косовско-поморавском селу Могила, трпи непрестане зулуме а остаје без ичије …

Млађан Ђорђевић: Вучић ради на стварању независне албанске државе на Косову и Метохији (видео)

Млађан Ђорђевић: Вучић ради на стварању независне албанске државе на Косову и Метохији (видео)

0 (0) Покрет „Ослобoђење“ је данас у Београду приредио протест испред Председништва Србије због позива …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend