Насловна / Србија / Данас (17) се настављају протести због горива: Најављена блокада Скупштине, Владе и министарстава!

Данас (17) се настављају протести због горива: Најављена блокада Скупштине, Владе и министарстава!

Протести грађана због повећања цене горива настављају се данас, за када је најављена велика блокада како улица широм Србије, тако и Скупштине, Владе и министарстава.

Иако претходна два дана није било већих блокада путева, људи се сада договарају путем друштвених мрежа да данас, тачно недељу дана од првог протеста, промене приступ и направе већу, али и доста другачију блокаду. Наиме, од кад је полиција почела да интервенише, пише пријаве, а у неким случајевима и приводи учеснике протеста, људи су смислили креативне начине да избегну казне – тако смо видели да се у Гроцкој родила акција „Пуж“, а сад се родила и нова идеја која подразумева да возила уђу у кружни ток и онда једноставно заувек возе у круг десном траком, тако да нико не може да се укључи.

Све те нове идеје би требало да се удруже у петак, када се наставља акција под називом „Србију спаси, мотор угаси“. Наиме, како је најваљено, блокада ће се одржати данас у 17 часова у Београду и позвани су људи из свих градова да се придруже и блокирају – овог пута Скупштину.

„Скупите четворо, петоро другара и поделите трошкове пута. Нађемо се на свим прилазима граду, а онда да полако, саааасвим полако, кренемо према окупираној нам Скупштини, Згради Владе и министарствима.

Ајде да се на прилазима граду, из правца Новог Сада, Ниша, Панчева, Обреновца, Чачка, итд окупимо до 16х и онда кренемо према центру града и да се сви нађемо испред зграде Републичке скупштине.

Направићемо детаљан план како да покажемо Александру Вучићу и целом свету да смо се пробудили и да је готово са диктатуром.

#Београд Петак, 15. јун, у 17х, #блокада зграде Скупштине, Владе, Министарства и комплетног центра града“, наводи се у позиву који се шири мрежама.

(извор: ноизз.рс)

Актуелно

Протест „1 ОД 5 МИЛИОНА“ у Београду

Протестна шетња „Сви као један – 1 од 5 милиона“, 24. по реду, почела је …

Београд: 5 пута веће казне за бахате возаче – ево и које

На седници Скупштине града Београда је усвојена измена одлуке о комуналном реду која ће омогућити …

Један коментар

  1. Ako ovaj narod ne pobedi komunisticku partiju – partija ce ga zivog sahraniti u neobelezenu grobnicu. Ni sada nismo daleko od toga – ovo bi bio poslednji trzaj umirucih baby!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *