Насловна / Србија / Хроника / Данас се наставља суђење осморици жандарма оптужених за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог током „Параде поноса“ 2014. године
Данас се наставља суђење осморици жандарма оптужених за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог током "Параде поноса" 2014. године 1

Данас се наставља суђење осморици жандарма оптужених за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог током „Параде поноса“ 2014. године

БЕОГРАД – У Вишем суду у Београду данас се испитивањем сведока наставља суђење осморици жандарма оптужених за напад на Андреја Вучића и Предрага Малог као и још двојицу припадника војне полиције пред почетак Параде поноса на Врачару у септембру 2014. године.

Инцидент се догодио 28. септембра 2014. године на углу улица Светозара Марковића и Бирчанинове, непосредно пред одржавање Параде поноса у Београду када је, из безбедносних разлога, у центру града било појачано присуство полиције.

О инциденту постоји и видео запис који су објавиле готово све телевизије.

Жандарми нишког одреда су оптужени за пребијање браће премијера Србије и градоначелника Београда, као и још двојице припадника војне полиције.

Више тужилаштво у Београду их терети да су као саизвршиоци починили кривично дело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним делом злостављање и мучење, односно за пребијање припадника „Кобри“ Саше Јовановића и Саше Станковића, као и Андреја Вучића и Предрага Малог.

Оптужени су Прераг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђордевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић.

Командант вода Жандарма – Митровић терети се и за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Андреј Вучић у друштву нарко мафијаша који са шиптарима заједно шверцују дрогу 11

Андреј Вучић у друштву нарко мафијаша који са шиптарима заједно шверцују дрогу

Новинари КРИК-а дошли су до фотографија које приказују сусрет Андреја Вучића, брата председника Србије, и …

Мири Марковић укинута пресуда, суђење се понавља 20

Мири Марковић укинута пресуда, суђење се понавља

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је у јуну прошле године на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *