Дечак српске националности нападнут у центру Косовске Каменице
фото: By Toksave - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25626788

Дечак српске националности нападнут у центру Косовске Каменице

Дванаестогодишњи дечак српске националности М. С. нападнут је око 14 сати у центру Косовске Каменице, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Дечака је, без икаквог повода, напала група старијих Албанаца и нанела му повреде по лицу, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је дечак, ученик петог разреда основне школе “Десанка Максимовић”, хоспитализован у болници у Косовској Каменици, као и да је осим физичких повреда, претрпео је огроман стрес.

“Према речима његовог оца са којим сам разговарао, дечак је ишао у продавницу што чини свакога дана, међутим по повратку га је напала група хулигана и вређала на албанском језику. Канцеларија за КиМ пружиће сву расположиву помоћ породици повређењог дечака и обезбедити најбољу могућу негу”, истиче у саопштењу директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Петковић наглашава да је дечак “нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком”, да је он “жртва обести екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе етнички чисто КиМ”, као и да “за такво понашање добијају отворену подршку Приштине која политиком некажњавања иду на руку изгредницима”.

“Његове повреде и стрес који је доживео срамота су пре свега међународне заједнице за коју не постоје српске сузе и мука коју наши сународници свакога дана доживљавају декларишу се као узредни инциденти. Нека питају М. С. или његове другаре и родитеље како се после овог напада осећају?”, додаје се у саопштењу.

Петковић наводи да “нажалост, антисрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине генерише и стимулише овакве нападе према Србима”.

“Због тога још једном тражимо и овим путем, а затражићемо и званично да се повећа безбедност у српским срединама на простору Косова и Метохије, а да међународне организације на КиМ изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починице”, закључује директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шиптари напали Косовску Митровицу користећи бојеву муницију, много рањених Срба (видео)

Шиптари напали Косовску Митровицу користећи бојеву муницију, много рањених Срба (видео)

ПОЛИЦИЈА лажне државе Косово, праћена јединицама РОСУ, упала је данас у северну Косовску Митровицу. Они …

А што не би прудружили Скадар и Драч Србији а вас вратити у Северну Африку одакле сте дошли?

А што не би прудружили Скадар и Драч Србији а вас вратити у Северну Африку одакле сте дошли?

Лидер Покрета за уједињење Ваљон Мурати сматра да ће се после неуспеха реализације Заједнице српских …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *