Димитрије Војнов: Доста ми је крими серија с нарко дилерима

Димитрије Војнов: Доста ми је крими серија с нарко дилерима

“Морам признати да су регионални нарко дилери у протекле две године добили и више него довољно простора у нашим серијама и то са три потпуно различита приступа”, каже Димитрије Војнов за Нова.рс, објашњавајући да такве тематике, како каже, треба “оставити на миру неко време”.

Током протеклих неколико година у Србији и региону се догодила експанзија серија и филмова домаће производње. О њиховом квалитету и уметничкој важности може се дискутовати, али је неоспорно да је посла за глумце, барем у овом тренутку, више него раније, пише Нова.рс.

Филмски критичар Димитрије Војнов, међутим, сматра да је превише криминала кад је реч о тематици коју обрађују наши филмови и серије.

“Морам признати да су регионални нарко дилери у протекле две године добили и више него довољно простора у нашим серијама и то са три потпуно различита приступа. “Беса” је била покушај да направи хичкоковска прича о обичном човеку који бива увучен у активности албанског нарко клана, “Група” је пришла томе из реалистичког нивоа из визуре клинаца који су на самом крају ланца, дочим је “Јужни ветар” понудио једну скарфејсовску визију нашег света”, рекао је он за Нова.рс и додао:

“Ако имамо у виду да нас чека и серија “Kлан” Бобана Скерлића, делимично инспирисана сурчинским и земунским кланом, рекао бих да би нарко дилере требало оставити на миру неко време”.

Међутим, додаје Војнов, постоји прича коју би волео да види у Нетфликсовој продукцији.

“Оно што би била занимљива серија за Нетфликс је прича о афери Делон-Марковић. Та прича је рекао бих зрела за екранизацију, нарочито јер више нису међу живима многи који су већ спречавали да се тако нешто направи. Исто тако та серија не би била усиљено већ органски интернационална”, каже он за Нова.рс.

На питање кога види у подели улога, Војнов одговара:

“То је мање важно питање – наиме, кључно је питање је ко би радио ту серију и у вези са тим ћу вам испричати једну анегдоту. Пре неколико година сам преко једне пријатељице новинарке успео да испласирам питање Жаку Одијару да ли би радио филм о случају Марковић-Делон. Он је на то питање реаговао као опарен, прекинуо интервју и упитао је одакле јој то питање?”, рекао је Војнов и додао:

“Дакле, то је снажна тема која буди нелагоду. Волео бих да ту серију ради Жак Одијар”.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Kако је ФK Партизан био стециште Вучићевих мафијашких група које су диловале дрогу, оружје и убијали ко им се замерио

Kако је ФK Партизан био стециште Вучићевих мафијашких група које су диловале дрогу, оружје и убијали ко им се замерио

На стадиону Фудбалског клуба Партизан полиција је пронашла дрогу, оружје и неколико припадника криминалне групе …

Јовањицa 2: Безбедњаци одавали информације Kолувији

Јовањицa 2: Безбедњаци одавали информације Kолувији

Припадници безбедносних служби – БИА, ВОА, МУП – који су се као службена лица бавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *