fbpx

Дивац нам је остао дужан 350.000 евра!

0
(0)

СКЛОПИЛИ смо посао 2004. године око изградње пословно-стамбеног објекта у Хиландарској 10 – Светогорској 7. Господин Дивац је купио нашу локацију и договор је био да нас у целости исплати када почне продаја станова. Објекат је изграђен, станови продати, године су прошле, а ми смо приморани да годинама тражимо правду на суду. Наш славни спортиста остао нам је дужан 350.000 евра!

Овако за “Новости” прича дипл. инж. арх. Ратомир Стипсић, директор предузећа “М.е.н.т.о.р. холдинг”, који се са нашим прослављеним кошаркашем суди од 2010. Међутим, после низа одбијених тужби Апелациони суд је у марту вратио предмет на поновно суђење!

Наиме, Стипсић је са групом суинвеститора од 1992. године припремао локацију у центру Београда, за изградњу пословно-стамбеног комплекса од око 7.000 квадрата. Осим пројекта, подзидали су суседни објекат, обештетили су суинвеститоре који су одустали, обавили комплетно расељавање, исплатили знатан део надокнаде за уређење грађевинског земљишта и партиципацију ЈКП.

– Те 2004. јавио нам се коначно купац каквог смо чекали, легенда нашег спорта – прича Стипсић. – Били смо одушевљени што је човек таквог интегритета и репутације спреман са нама да сарађује. Ни тренутак нисмо посумњали да неће испунити неку од обавеза.

У наредних неколико месеци завршили су са формалностима. Договорили се за цену, као и то да се посао реализује преко “Флукс групе”, привредног друштва чији власник постаје Владе Дивац.

Објекат у Светогорској улици Фото Д. Миловановић
Објекат у Светогорској улици Фото Д. Миловановић

– Он нам је лично гарантовао да ће нам остатак суме бити исплаћен. Као инструмент обезбеђења добили смо 16 одсто удела у његовој фирми “Флукс груп”. Обавезао се да заложени део неће отуђивати док нас у целости не исплати. Веровали смо му без граница и прихватили смо чак да новац добијемо када почне продаја станова и локала. Међутим, Дивац је ипак пренео на свог заступника фирму, која ускоро одлази у стечај – објашњава Стипсић.

СТАНОВИ, ЛОКАЛИ, ГАРАЖА…
ОБЈЕКАТ који је изграђен излази и на Светогорску и на Хиландарску улицу. Има укупно 23 локала, кафе бар, један пословни простор, 28 станова и гаражу за 51 возило – према решењу о одобрењу за изградњу, Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове. Иначе, како пројектанти тврде, у току грађења, објекат је “наружен” непланираним изменама, без њихове сагласности.
Све до 2010. године, пројектанти се нису усуђивали да се обрате суду, јер су се надали коначној исплати.

– Није нам падало на памет да било кога тужимо. Очекивали смо да ће све обавезе измирити. Ипак, пошто се то није десило, 2010. поднели смо тужбу Привредном суду у Београду против “Флукс групе”. Суд је одбија због застарелости. То што смо ми чекали, скупо нас је коштало и изгубили смо драгоцено време. Искористили смо сва правна средства, обратили се и Апелационом, Врховном касационом, на крају и Уставном суду – али – без успеха – констатује Стипсић.

Тек 2015. године, “М.е.н.т.о.р. холдинг” директно је тужио Владу Дивца. Виши суд лане у септембру одбија и тај захтев, али нада у другачији исход се јавља у фебруару ове године.

– Апелациони суд је укинуо пресуду Вишег суда и вратио предмет на поновно суђење – каже Стипсић. – Враћа нам се нада у правду и пажљиво пратимо исход суђења. Уложили смо све своје у тај пројекат и изгубили много. Још се надамо да је господин Дивац заведен ставовима заступника и да ће коначно преузети своју одговорност!

БИВШИ СПОРТИСТА ЗАСАД БЕЗ КОМЕНТАРА

“НОВОСТИ” су у петак покушале да контактирају са бившим кошаркашем, али нисмо успели да добијемо одговоре ни од Владе Дивца, ни од његовог пи-ар тима.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јутарњи лист: Србија je приватни шоу Александра Вучића који на свим телевизијама глуми мученика, а медији стоје на бранику „оца нације“

5 (9) Увијек смо били корак испред, али постоје проблеми с респираторима. Буде ли требало, …

Југослав Петрушић ЕВО KО ЈЕ ТАЈ ПРЕДРАГ KОН!!! (видео)

4.4 (14) ПОСЛЕ ОВОГА НЕ МОЖЕТЕ РЕЋИ ДА НИСТЕ ЗНАЛИ ИСТИНУ! White wolf Да ли …

Један коментар

  1. Od dosta uticajnih ljudi,koji dobro poznaju Divca,cuo sam sledece „veliki sportista,a kao covek nista roba“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *