ДЈБ: Разговори ЕУ, власти и лажне опозиције наставак урушавања суверенитета Србије

5
(1)

Покрет Доста је било оценио је данас да су „разговори ЕУ, власти и лажне опозиције наставак урушавања суверенитета Србије“.

„Чињеница да ЕУ парламентарци практично приводе политичке субјекте на разговоре у највишем органу власти у земљи (Скупштини Србије) представља незапамћено урушавање суверенитета Србије и сведочи о поданичком менталитету власти и пожељне опозиције“, саопштено је данас из прес службе ЂБ.

У саопштењу се наводи да „примарни интерес ЕУ нису фер и слободни избори, већ разједињавање опозиције у прокламованој претњи бојкотом и стварање привида легитимитета наредног скупштинског сазива, којим ће и даље управљати иста власт“.

ЂБ наводи да ЕУ у садашњој власти „има савршеног партнера за претварање Србије у колонију јефтине радне снаге и паркинга за мигранте којима ЕУ одбије захтев за азил, а самим тим и интерес да аутократа Вучић што дуже остане на власти“.

ЂБ изражава „велику забринутост што поједини представници опозиције пристају да учествују у овој фарси и разједињавају већински став да је најбољи пут до стварања услова за фер и слободне изборе истицање јасних захтева које власт треба да испуни под претњом бојкотом“.

„Поданички однос према ЕУ представницима такође разграђује државу и урушава суверенитет Србије. Да су ЕУ представници искрени у својој жељи да потпомогну успостављање услова за фер и слободне изборе у Србији, не би се ангажовали у организацији разговора између власти и њој пожељне опозиције, већ би свој неупитан утицај на тренутну власт у Србији искористили да је приволе да без одлагања испуни истакнуте захтеве“, саопштио је покрет Доста је било.

ЂБ апелује да права опозиција (СзС, ПСГ и ЂБ) заједнички стане иза три до пет једноставних и јасних захтева власти, добро осмисли кампању бојкота и њене циљеве, а затим сложно стане иза претње бојкотом до испуњења тих захтева.

Данас се у Скупштини Србије одржава друга рунда разговора између представника власти и дела опозиције, под покровитељством представника Европске уније, у којој покрет Доста је било не учествује.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да ли сте ви људи свесни да нам скоро деценију земљом управљају ТОТАЛНИ и КОМПЛЕТНИ ИДИОТИ?

4.3 (6) БРИСЕЛ – Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да су, током нове …

Лоша вест за ЕУ: Kо ће преживети суноврат економије

5 (1) Стање у еврозони је тешко и још дуго се, чак и њене велике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *