ДЈБ: Разговори ЕУ, власти и лажне опозиције наставак урушавања суверенитета Србије

5
(1)

Покрет Доста је било оценио је данас да су „разговори ЕУ, власти и лажне опозиције наставак урушавања суверенитета Србије“.

„Чињеница да ЕУ парламентарци практично приводе политичке субјекте на разговоре у највишем органу власти у земљи (Скупштини Србије) представља незапамћено урушавање суверенитета Србије и сведочи о поданичком менталитету власти и пожељне опозиције“, саопштено је данас из прес службе ЂБ.

У саопштењу се наводи да „примарни интерес ЕУ нису фер и слободни избори, већ разједињавање опозиције у прокламованој претњи бојкотом и стварање привида легитимитета наредног скупштинског сазива, којим ће и даље управљати иста власт“.

ЂБ наводи да ЕУ у садашњој власти „има савршеног партнера за претварање Србије у колонију јефтине радне снаге и паркинга за мигранте којима ЕУ одбије захтев за азил, а самим тим и интерес да аутократа Вучић што дуже остане на власти“.

ЂБ изражава „велику забринутост што поједини представници опозиције пристају да учествују у овој фарси и разједињавају већински став да је најбољи пут до стварања услова за фер и слободне изборе истицање јасних захтева које власт треба да испуни под претњом бојкотом“.

„Поданички однос према ЕУ представницима такође разграђује државу и урушава суверенитет Србије. Да су ЕУ представници искрени у својој жељи да потпомогну успостављање услова за фер и слободне изборе у Србији, не би се ангажовали у организацији разговора између власти и њој пожељне опозиције, већ би свој неупитан утицај на тренутну власт у Србији искористили да је приволе да без одлагања испуни истакнуте захтеве“, саопштио је покрет Доста је било.

ЂБ апелује да права опозиција (СзС, ПСГ и ЂБ) заједнички стане иза три до пет једноставних и јасних захтева власти, добро осмисли кампању бојкота и њене циљеве, а затим сложно стане иза претње бојкотом до испуњења тих захтева.

Данас се у Скупштини Србије одржава друга рунда разговора између представника власти и дела опозиције, под покровитељством представника Европске уније, у којој покрет Доста је било не учествује.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Прва српска влада која дође на власт ПРЕКИНУЋЕ све ЕУ интеграције Србије!

4.5 (8) ВИСОКИ представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ изјавио је да очекује од …

Пољска: Понашање западних држава води ка распаду ЕУ

5 (1) Понашање западних држава води ка распаду Европске Уније, саопштио је шеф кабинета премијера …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend