Насловна / Свет / Азија / Ђинпинг позвао свет да се напусти глобални трговински рат

Ђинпинг позвао свет да се напусти глобални трговински рат

Кинески председник Кси Ђинпинг, говорећи на церемонији отварања пословног форума БРИКС у Јоханесбургу, позвао је на напуштање трговинских ратова, јер у њима неће бити победника.

„Пред нама стоји избор између сарадње и конфронтације, између политике затворених и отворених подела, између приступа од којег сви имају користи и приступа стицања личне користи на рачун неуспеха других“, рекао је Кси Ђинпинг.

Према његовим речима, „трговински ратови морају бити напуштени, јер у њима неће бити победника, а хегемонија у економији носи још више препрека, а они који иду овим путем наносе штету самом себи“.

Кинески лидер је нагласио да се у овом тренутку људска цивилизација суочава са ситуацијом која никада раније није постојала. Он је изразио уверење да „за земље у развоју ово представља и изазове и нове могућности“.

С тим у вези, Кси Ђинпинг је позвао државе БРИКС-а да се супротставе политици једностраних акција и протекционизма.

„Ми, земље БРИКС-а, треба да пратимо историјски тренд, користимо пружене могућности за развој, заједнички одговоримо на изазове, да имамо конструктивну улогу у формирању нове врсте међународних односа и заједничке судбине човечанства“, рекао је кинески лидер.

Он је истакао да „земље могу имати заједничку користи за све, просперитет и одрживи развој само кроз отвореност. То мора да буде прави избор у свим земљама“.

„Ми, земље БРИКС-а, треба да промовишемо формирање отворене глобалне економије, морамо одлучно да се суочимо са једностраним акцијама и протекционизмом, као и да се снажно залажемо за либерализацију трговине и инвестиција, да заједнички промовишемо светску економију и уравнотежен раст“, рекао је Кси Ђинпинг.

Восток.рс

Актуелно

Брисел препун руских и кинеских шпијуна

Брисел врви од шпијуна, нарочито руских и кинеских, а безбедносне службе чак упозоравају дипломате да …

Велико померање моћи

По први пут је амерички званичник дефинитивно обелоданио чињеницу да САД немају визију за будућност …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons