fbpx

Ваљево: Због овог напредног великана 90 хиљада људи не може адекватно да се лечи

0
(0)

Ваљево – Град Ваљево још увек није расписао јавну набавку израде пројекта за реконструкцију, адаптацију и доградњу Опште болнице, а од те јавне набавке и израде пројекта, што је једина обавеза Града, зависи почетак радова на реконструкцији болнице за које је држава обезбедила новац.

О томе, да Ваљево скоро десет месеци не успева или неће да распише јавну набавку, информисан је пре скоро месец дана Александар Вучић када је био у Доњим Бањанима код Љига и тада је рекао да је „уплашен ако је то тако“ и да ће „чим седне у аутомобил позвати људе из ваљевског руководства“.

Можда је Александар Вучић одмах позвао ваљевско руководство, али је резултат изостао с обзиром на то да јавна набавка још увек није расписана.

Уместо да донесе одлуку да се што пре распише јавна набавка израде пројекта, градоначелник Ваљева (општине која има нешто више од 90 ХИЉАДА становника) Слободан Гвозденовић кривицу пребацује на болницу тврдећи да „болница није укњижена“. Међутим, „сви болнички објекти су укњижени!“, каже в. д. директора Опште болнице др Зоран Ђурић.

На конференцији за новинаре 12. јула, на којој је Гвозденовић најавио почетак акције за набавку ултразвучног апарата за ваљевску болницу, новинари су питали градоначелника када ће Град коначно расписати јавну набавку израде пројекта за реконструкцију, адаптацију и доградњу Опште болнице.

„Пројекат реконструкције Опште болнице Ваљево иде добрим смером и заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима ћемо тај пројекат изгурати. Биће готов на време“, рекао је Гвозденовић.

На констатацију новинара да је тендер био расписан „на време“ у децембру прошле године, па је без објашњења обустављен, Гвозденовић каже да јесте био расписан, али „болница није била укњижена и због тога тендер није био добро расписан“.

Др Зоран Ђурић в. д. директора Опште болнице Ваљево , на питање новинара да ли је болница укњижена, одговара потврдно и наглашава да су укњижене све зграде. „Неки објекти су, по налогу државне ревизије која је прошле године била код нас у болници, укњижени и то у току трајања ревизије, дакле још прошле године, а остали и много раније“, рекао је др Ђурић. Додао је да је чак и мала црква која се налази у болничком кругу укњижена, а камоли болничке зграде.

Подсећам, Влада Србије је још прошле године донела Закључак да ће из државне касе, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, са 5,3 милијарде динара финансирати „обнову и унапређење објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите“. На списку је 253 објекта из 113 локалних самоуправа, међу којима су Ваљево и све општине Колубарског округа, о чему су крајем јуна писале Колубарске.рс.

Једина обавеза локалних самоуправа јесте да финансира израду пројектно-техничке документације. Ваљево ни ту једину обавезу још увек није испунило, отуда је све извесније да ове године Општа болница неће бити реконструисана.

Колубарске

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВЕЋИНА ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Министар Смрт упозорава – нема опуштања, живећемо са маскама

1.5 (8) МИНИСТАР здравља Златибор Лончар је рекао на данашњем обраћању јавности да не сме …

Порекло твоје имовине и имовине твојих напредних лопова провераваће специјализована екипа

4.1 (9) ПРЕДСЕДНИK Србије Александар Вучић поручио је данас да нико није изнад закона и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *