fbpx

Ђорђе Павићевић: Група људи отела државу и понаша се као да је она њихово власништво

0
(0)

У Србији имамо отету, киднаповану државу, јер овде постоји група људи која је отела од грађана државу и понаша се као да је држава њихово власништво, оценио је професор Факултета политичких наука у Београду Ђорђе Павићевић на трибини „Партијска злоупотреба јавног сектора“.

Павићевић је на скупу, који је синоћ у Нишу организовао Удружени покрет слободних станара, рекао да постоји читав низ феномена који указују на то да је у Србији држава отета.

„Ми у Србији немамо класичну поделу власти и не постоји независност различитих грана власти тако да председник Србије може да буде све у исто време. Може да говори о накнадама за породиље и о томе како раде судови, ко треба да се хапси, ко не треба, колике казне треба да буду за различите људе“, изјавио је Павићевић.

Он је казао да је партијска злоупотреба јавног сектора, превише благ израз за оно што се заправо збива.

„Имамо извлачење новца из јавног сектора и коришћење у партијске сврхе. Имамо прилагођавање употребе рада институција ономе што јесу партијске сврхе. Доносе се закони који омогућавају партији на власти да контролише институције и поступа онако како хоће“, истакао је Павићевић.

Према његовим речима партијска контрола иде превише дубоко и присутна је у свим областима.

„Додатни проблем је што странка на власти нема довољно људских ресурса да попуни сва места и онда имамо разне неквалификоване људе на разним местима за које је потребна одређена квалификације. Зато се дешава да не можете нормално да направите пут или поправите улицу, јер они који би требало то да знају да раде, не знају“, навео је Павићевић.

Председник Удруженог покрета слободних станара Ђокица Јовановић рекао је на трибини да у јавном сектору у Србији има око 800.000 запослених, док синдикати који би требало да заступају интересе радника немају ни 500.000 чланова.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„У тиранији нема услова за слободне изборе, Србија више није држава“

5 (18) Група универзитетских професора и интелектуалаца, међу којима су професор Чедомир Чупић, режисер и …

Свети Јустин Ћелијски: Послушност јерархије држави – издаја Бога и Цркве

5 (8) Свети Јустин Ћелијски у књизи „Истина о Српској Православној Цркви у Комунистичкој Југославији“ …

Један коментар

  1. Nece jos dugo. Iskopali su sebi prilicno duboku rupu.
    Mislim da su oni s tanjim zivcima vec poceli da se pakuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *