Ђорђевић о посети Меркелове: Дан немачке заставе за ГАУТЛАЈТЕРА у Србији

Ђорђевић о посети Меркелове: Дан немачке заставе за ГАУТЛАЈТЕРА у Србији

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић коментарисао је данашњу посету немачке канцеларке Ангеле Меркел Србији. Он је истакао да је наслеђе Меркелиног бављења Балканом изузетно негативно.

„Њена заоставштива у овом региону биће корумпирани ауторитарни режими, многи од њих повезани са мафијом, који у својим земљама црпе снагу управо из немачке подршке“, сматра Ђорђевић.

Он је подсетио да Меркелина подршка Вучићу почиње од 2011. године, када тадашњи председник Борис Тадић одбија да пружи противуставне уступке у вези Kосова и Метохије.

„Меркелова тада практично доводи СНС на власт, а заузврат Вучић одмах потписује Бриселски споразум, којим су размонтиране институције Републике Србије у јужној покрајини“, истиче Млађан Ђорђевић.

Према његовим речима, државе Западног Балкана, укључујући и Србију, данас су „недемократскије, неслободније и удаљеније од ЕУ“ него 2005. године.

„Она је подржала независност Kосова, увела само Хрватску у ЕУ, створила од нас паркинг за мигранте и осигурала трајно присуство НАТО у региону, на уштрб Русије. Никаква корист за грађане Србије од тога“, додаје лидер Ослобођења.

Ђорђевић се осврнуо и на начин на који је дочекана Меркелова данас:

„Неукусно гигантске немачке заставе, па чак и заставе у Новом Саду, Нишу и другим градовима у којима се не одвија посета, показатељ су поданичког Вучићевог односа.“

Председник Ослобођења каже да читава посета више личи на „дочек колонијалног управника“.

„За неколико дана имаћемо Дан српског јединства и истицање српске заставе свуда, али данас је изгледа Дан немачке заставе у режији напредњачког режима“, каже Ђорђевић.

Он је додао да од саме посете не очекује превише, јер Меркелова за десетак дана одлази у пензију.

„Анкете пред изборе у Немачкој показују да ће њена странка бити озбиљно поражена. Вучић поново чини исту грешку као са Трампом и раније са Хилари Kлинтон, клади се на губитничког кандидата. Та кратковидост ће нас скупшо коштати“, закључује председник покрета Ослобођење.

Политички.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићу, престани да лажеш и да се кревељиш, гаса у складиштима имамо на претек!

Вучићу, престани да лажеш и да се кревељиш, гаса у складиштима имамо на претек!

Србија тренутно нема никаквих проблема са гасом и у подземним складиштима има довољних количина, рекао …

Ајде ти кракати гмазу у ћошак, сметаш нам овде (видео)

Ајде ти кракати гмазу у ћошак, сметаш нам овде (видео)

Шетају га као младог мајмуна  🙂 Србијаданас.нет Поделите вест са пријатељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *