Додиков кабинет: Икона Св. Николе поклоњена Лаврову – није украдена и није ничије национално благо

Додиков кабинет: Икона Св. Николе поклоњена Лаврову – није украдена и није ничије национално благо

3.7
(3)

* „Ни седам дана након уручења поклона нема потврде да се икона налази на листама несталих икона, нити да је ко потражује, или да је дeо било чије културне баштине, али упркос томе ширење неистина у јавности се наставља“

* „Нико и ништа, а најмање гнусне неистине не могу покварити братске односе два православна народа, као ни односе српског члана Председништва и политичког руководства Русије“

___________________________________________________

ИКОНА Светог Николе, коју је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик поклонио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову, није украдена и спада у ред породичних освештаних икона, саопштено је из кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

„Салве измишљотина и неистина уследиле су након погрешне почетне медијске презентације да је реч о икони која је дeо културне баштине и национално благо, што нигде није установљено. То потврђује и чињеница да ни седам дана након уручења поклона нема потврде да се икона налази на листама несталих икона, нити да је ко потражује, или да је дeо било чије културне баштине, али упркос томе ширење неистина у јавности се наставља“, истакли су из кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

Из кабинета су нагласили да поклоњена икона има своју тржишну вредност, али њена вредност се, пре свега, огледа у томе што је реч о освештаној православној икони великог свеца, што је сваком хришћанину веома познато.

„Након што је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик уручио поклон шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову, у јавности су изнесени бројни нетачни наводи и лажне оптужбе од појединих медија, такозваних експерата, високих званичника БиХ, па чак и појединаца из Републике Српске.

– Нико и ништа, а најмање гнусне неистине не могу покварити братске односе два православна народа, као ни односе српског члана Председништва и политичког руководства Русије“, поручено је из кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

(Срна)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сергеј Лавров: Увођење ковид пасоша на територији ЕУ било би у супротности са принципом добровољне вакцинације

Сергеј Лавров: Увођење ковид пасоша на територији ЕУ било би у супротности са принципом добровољне вакцинације

5 (3) МОСКВА – Увођење ковид пасоша на територији Европске уније било би у супротности …

У Сребреници поново победили српски блок и Младен Грујичић

У Сребреници поново победили српски блок и Младен Грујичић

5 (1) * „Овде је победила воља народа, овде је јасна ситуација, јер ми идемо …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend