Док шиптари отимају имања Србима из Чаглавице код Приштине, килави Вучић чека реакцију ЕУ

0
(0)

Фалсификовањем докумената у косовским судовима и катастру, криминалне групе Србима из Чаглавице код Приштине отимају имовину.

Нови власници земље су углавном Албанци који на пољопривредном земљишту започињу изградњу кућа или пословних објеката без знања и сагласности правих власника.

Властимир и Зоран Китић из Чаглавице били су изненађени када су на имању својих предака угледали грађевинску машину како уништава усев и претвара га у пут.

Поред њиве, Албанац, који не жели испред камере и тврди да је он власник земље и да нико не може да га спречи шта ће на свом имању да ради.

“Показаћу све папире и све што показује да смо ми власници и наши преци преко 200 година, одакле се тај човек појављује ту, како се њему додаљује ова земља преко ноћи”, рекао је Зоран Китић.

Китићи за имање које им је одузето после Другог светског рата покренули су судски поступак. На одлуку суда чекају десет година.

Уместо земље, како кажу, косовски правосудни органи су им доделили – комшију.

Од надлежих у косовским судовима и катастру да образложе овакву одлуку, Б92 није добио одговор.

“Па то је њихова држава, њихова власт, то је њихова моћ и то је један доказ колико наводно једна правна држава Косово постоји и колико функционише. Значи, папири се стварају преко ноћи и то је читава прича”, наводи Зоран Китић.

Атар Чаглавице је веома атрактиван јер се ослања на Приштину и цена ара достиже неколико десетина хиљада евра.

Због оваквих дешавања, све је више српских породица које одлучују да земљу продају.

“Табла за продају имања је баш овде зато што се не могу остварити своја права на Косову, поготово Срби. Албанци и друге националности можда остварују своја права, али ми Срби не. Због тога је та табла ту, јер доста ми је свега и Косова и Албанаца и западних моћника. Једино решење је продати и отићи одавде, а ко то може да спречи, не може нико”, рекао је Властимир Китић.

Представник Срба у Чаглавици Небојша Марковић сматра да ово представља још један вид пристиска на Србе у Чаглавици.

“Ово је притисак на Србе да продају своја имања и да напусте своја вековна огњишта. Данас смо присутни још једној отимачини српске земље од стране Албанаца”, рекао је он.

Срби из Чаглавице кажу да су у насилном отимању земље и фалсификовању папира укључени и Срби и Албанци, поједини косовкси политичари, али и представници међународних организација на Косову.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Престаните више да терористичку и нарко банду у Приштини називате „владом“

5 (2) Влада „Косова“ је саопштила да вакцине против ковида-19, које су подељене грађанима у …

Ало жута, направили сте идиоти од Косова и Метохије највећи регрутни центар ИСИС-а у Европи и нарко мафијашки рај!

5 (2) Наравно да ће се то догодити, али наравно остаје питање у каквом ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend