Док српски радници скапавају од глади дотле Шок Вучић лечи комплексе у Абу Дабију у хотелу где је ноћење 2.000 евра

0
(0)

АБУ ДАБИ – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће у наредне четири седмице бити завршени преговори с компанијом „Мубадала“ о изградњи фабрике авионских компонената у Србији.

Нова радна места

– Реч је о фабрици авио-компонената за „боинг“ и „ербас“, која би требало да запосли негде око 600 људи. Мислим да смо нашли место у Земуну зато што је њима важно да буде близу аеродрома. То је кључни разлог, иначе бисмо дали земљиште у неком мање развијеном месту и мање развијеном делу Србије – рекао је он у Абу Дабију.
Вучић је током боравка разговарао и с престолонаследником УАЕ Мухамедом бин Заједом и представницима компаније „Мубадала“, који би у Србији градили фабрику чипова.
Како је истакао, Србија ће обезбедити све техничке услове које захтева будући инвеститор.

Преговори у току

– Преговори су у току. Ти преговори неће бити лаки, али они такође желе здрав бизнис. Не разумемо се у опрему, али можемо да обезбедимо земљу, инфраструктуру… Све што је скопчано за високу технологију, то ћемо њима да препустимо и да учимо – навео је Вучић.
etihad-suite-bedroom
Вучић се нада да би Србија до 2020. могла да буде регионални лидер у економији. Осврнувши се на компанију „Ер Србија“, рекао је да је она већ практично удвостручила приходе ЈАТ, чему су знатно допринели и млади људи из Србије који се обучавају у „Итихаду“.

Обука у Емиратима

– То изгледа невероватно, ми немамо те услове. А имамо овде 78 младих момака и девојака који уче, који нешто знају и који ће то знање да пренесу. То је за нас велика ствар и много тога мора да се поправи. Важно је за Србију што ће њени кадрови завршавати обуку у компанијама као што је „Итихад“ – рекао је Вучић.

Он је нагласио и да би улагање компаније „Ел Равафед“ из УАЕ у српску пољопривреду било од великог значаја, нарочито зато што је буџет пољопривреде годинама прилично скроман. Вучић је најавио да је „Ел Равафед“ заинтересована за куповину компанија у реструктурирању с губицима од 16,6 милиона евра, у које би уложили новац у изградњу стакленика и хладњача.

Вучић је током боравка у Емиратима предложио и сарадњу између Министарстава унутрашњих послова Србије и УАЕ ради боље контроле граница, спречавања илегалне трговине и криминала. Према Вучићевим речима, током посете је било говора и о могућем закупу и куповини стечајних фирми у Србији да би кроз наводњавање, хладњаче и прерађивачке погоне фирме из УАЕ могле да улажу у нашу земљу.

Српској пољопривреди треба стратешки партнер

Ненад Будимовић, секретар Удружења за пољопривреду, прехрамбену и дуванску индустрију и водопривреду, каже за Курир да би улагање компанија из УАЕ у српску пољопривреду и прехрамбену индустрију било од великог значаја.
– Имамо компаније које раде и којима је потребан стратешки партнер да премосте лошу економску ситуацију. Податак да је тржишту ЕУ у наредне четири године потребно око 350.000 тона јунећег меса, а да смо ми извезли 2012. свега око 600 тона довољно говори о томе колико би ова производња била значајна и за српске фармере и за потенцијалне финансијере из УАЕ – каже Будимовић.

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: Србија набавља америчко-немачку вакцину против короне

3.7 (3) Србија ће до марта добити 350.000 доза вакцине против вируса корона америчко-немачког произвођача …

Напредњаци постављају најмлађег Кркобабића за потпредседника Народне скупштине

5 (6) Владимир Орлић, Стефан Kркобабић, Радован Тврдишић, Марија Јевђић, Елвира Kовач и Муамер Зукорлић …

Један коментар

  1. Noćenje 2000 evra. Verujem da oni koji iz Srbije to mogu sebi priuštiti ni na koji legalan način nisu mogli zaraditi toliki novac i da bi normalan zakon i dosledno primenjen našao osnova "za njihovo vešanje" … mislim čak možda i bukvalno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend